Vítkovice jedou do Brna

08. ledna 2015, CD

Zlomí Vítkovice letošní brněnské prokletí?

Letos to Vítkovicím na Brno moc nejde. Vypadly s ním v šestnáctifinále Czech Openu (0:2), prohrály s ním doma v lize (3:6) a nedávno i semifinálový souboj Poháru České pojišťovny (3:4p), byť v posledním zápase Vítkovickým k vítězství a postupu chybělo dvanáct sekund! Letošní bilance vzájemných zápasů vyznívá jednoznačně pro Jihomoravany a ti by se čtvrtfinálové sérii s Vítkovicemi letos asi nebránili, ikdyž, play-off je podle mnohých jiná soutěž.


Vítkovice-Brno

základní část

doma: 21 15-0-1-0-5 114:75

venku: 20 12-2-2-0-4 119:86

V rámci 15. kola se Vítkovice pokusí Brňany zlomit. Brno myslí na první čtyřku, na ni má momentálně ztrátu čtyři body. A stejný rozdíl dělí i oba soupeře, Vítkovice (27) a Brno (23), ovšem Vítkovice mají ještě dohrávku s FBC Ostrava k dobru. Vítkovice jsou momentálně třetí se stejným bodovým ziskem jako čtvrtý Chodov a druhá Mladá Boleslav. První Tatran má na smečku pronásledovatelů již sedmibodový náskok.


Zajímavá situace vyvstává také v boji o holou účast v play-off. O poslední osmé postupové místo si to s největší pravděpodobností rozdají Pardubice s FBC Ostrava, šanci ještě stále cítí i desátý Liberec. Otrokovice a Královské Vinohrady se již mohou pomalu připravovat na boje v play-down.


Vítkovice prodloužily hostování Lukáše Hrubého v Rožnově až do konce základní části Autocont extraligy, trenér Deus nemůže ještě počítat s nedoléčeným Robinem Žydelem, který teprve příští týden začne s tréninkem, a mimo je také Fin Julius Jousi, který se potýká se zdravotními komplikacemi a do Česka zatím po Vánočních svátcích nedorazil.


Zápas Brna s Vítkovicemi začíná v neděli 11.1.2015 v 17:00 hodin v brněnské hale SH Vodova.