Drtivý finiš na Dubině!

19. ledna 2015, CD

Vítkovice se doma s Pardubicemi dlouho trápily, v posledních dvanácti minutách ale nasázely šest branek a zvítězily 9:2

Parádní zápas sehrála především třetí vítkovická formace mladíků, která se podílela hned na pěti brankách! Dva góly dal junior Lukáš Pešat, který také nabíjel na úvodní branku Filipu Heczkovi, po jednom přidali i Marek Bräuer a Adam Delong. Další góly má na svědomí první pětka.


Skóre ale otevřeli hosté a to dokonce v oslabení. Trefil se nejnebezpečnější hráč Pardubic, kapitán Zozulák. Vítkovice sice dále trvající přesilovku nevyužily, ale krátce po jejím skončení se prosadil Filip Heczko. Na konci třetiny se bohužel zranil Lukáš Veltšmíd, kterého nahradil Fin Julius Jousi, který odehrál zřejmě nejpovedenější utkání ve vítkovických barvách, byť se nakonec střelecky neprosadil.


Góly si připisovali jiní. Ve 32. minutě si vzal slovo Marek Bräuer a tvrdou střelou překonal brankáře Pardubic Levínského. V poslední minutě druhé třetiny přidal trochu uklidnění na hole domácích hráčů Lukáš Hájek, kterému naservíroval míček Šebesta.


Vítkovice začaly třetí třetinu tlakem, který ale záhy uťala dvě vyloučení. Zatímco Matejčík si svůj trest odseděl celý, Pešatovi to nedovolil Krajcigr, který přesilovkovým gólem dostal hosty na dostřel. A ti byli záhy na koni, jakoby vycítili šanci ukořistit na Dubině body. Poslední dvanáctiminutovka je ale vyvedla z omylu. Vítkovice jim to vysvětlily šesti góly, z toho dvěma z přesilovek. Nejprve zakončil únik po spolupráci s Delongem Lukáš Pešat. Důležitá branka! Dva fauly veterána Brychty pak rychle dvěma zásahy potrestal Jakub Hubálek. Pak se podruhé v zápase trefil Lukáš Hájek a dvakrát ještě třetí řada Vítkovic. Nejprve Lukáš Pešat, který, zdá se, chytil extraligovou šanci pořádně za pačesy, a na konci utkání také Adam Delong, který ke třem asistencím v utkání přidal také jeden gól.


Vítkovice vyhrály nakonec přesvědčivě 9:2 a drží třetí příčku o skóre před Chodovem. K dobru mají dohrávku s FBC Ostrava (3.2.).