Juniorky zvládly vstup do nadstavby na výbornou

21. ledna 2015, Tomáš Martiník

První novoroční ligový výjezd zavál vítkovické juniorky do dalekých Orlických hor, konkrétně do Dolní Dobrouče. Na vítkovické naděje čekalo měření sil se dvěma soupeři postupujícími z jihomoravské skupiny. Nejprve domácí Orlicko-Třebovsko a poté Aligators Šitbořice, vítěz této jihomoravské skupiny. Dvě vítězství jsou výborným odrazovým můstkem pro boj o postup do republikového finále.

1. SC VÍTKOVICE OXDOG - ORLICKO-TŘEBOVSKO 11:4

Utkání začalo vítkovickým tlakem, který zužitkovala dvěma góly ve svém prvním střídání druhá pětka – nejprve se k Denise Kotzurové se štěstím dostala přihrávka Terky Zemanové a při dalším útoku se přesně po zemi k tyči trefila Lilly Gregorová. Bohužel to bylo v první třetině střelecky všechno. Soupeřkám se následně podařilo z brejku snížit a od té doby nic zajímavého vítkovická děvčata nepředvedla. Druhá pětka už neměla střelecké štěstí a další dvě pětky se k šancím moc nedostávaly.

Do druhé třetiny vstoupily vítkovické mladice se snahou vytvářet si více šancí a to se jim začalo dařit, a co více, své šance dokázaly i využívat. Nejprve si vyraženou střelu Terky Mikulové našla pohotová Lilly Gregorová, patnáct vteřin nato využila nahrávku Terky Slavíkové do brejku Simona Kolínková. Soupeřky sice znovu z brejku udeřily, ale další vítkovický gól přidala pěknou střelou z výjezdu Eva Pišteková. Šestý gól přidala po nahrávce Terky Hanzlíkové výborně hrající Jana Pokludová. Po polovině zápasu ukázala šikovnost i sebevědomí Terka Zemanová a znovu v tom samém střídání druhé pětky vyzvala Jana Pokludová krásnou nahrávkou ke skórování do prázdné Denisu Kotzurovou. Účet druhé třetiny podtrhla pěkná souhra prvního útoku po ose Pišteková – Hanzlíková.

Jak druhou třetinu vítkovické naděje skončily, tak třetí začaly – vyraženou střelu Evy Pištekové pohotově do brány vrátila Kača Peterková. Jak už to tak ale bývá, všechno netrvá věčně, takže i tento střelecký apetit nebyl výjimkou a gólostroj skončil. Holky se sice stále snažily o nátlakovou hru, šance stále nějaké byly, ale už to nepadalo. Zato soupeřkám se znovu povedlo využít brejk a vzápětí si trefou z úderu přesně do víka spravily chuť počtvrté.

Tečku za zápasem udělala přesně se sirénou po nahrávce Jany Pokludové Eva Pišteková.

Góly: 2x Pišteková Eva, 2x Kotzurová Denisa, 2x Gregorová Lívia, 1x Zemanová Tereza

1x Pokludová Jana, 1x Hanzlíková Tereza, 1x Peterková Kača, 1x Kolínková Simona

1. SC VÍTKOVICE OXDOG - ALIGATORS ŠITBOŘICE 5:1

Druhý zápas se od začátku vyvíjel vyrovnaně, hra se přelévala ze strany na stranu, ale šancí se nedostávalo. Ve čtvrté minutě ovšem soupeřky u naší brány úspěšně zakombinovaly a dostaly se do vedení. Naše hráčky to na chvíli utlumilo, ale naštěstí si v osmé minutě pohotová Lucka Miksová našla vyraženou střelu Simony Kolínkové a vyrovnala. Soupeřky stačily s vítkovickými děvčaty úspěšně běhat a narušovat jim snahu o kombinaci, proto se před oběma brankami nedělo zase až tak moc.

Druhá třetina se nesla ve znamení většího tlaku vítkovického týmu, více než o kombinační akce se však jednalo o individuální průniky. Ovšem šancí na naší straně přibylo a to i těch stoprocentních, nicméně brankářka soupeřek byla v této fázi zápasu neprůstřelná a svůj tým držela stále ve hře. Možná rozhodující moment zápasu nastal pět sekund před koncem druhé třetiny, když střelu Lucky Miksové dorazila do brány důrazná Simona Kolínková a náš tým šel do poslední třetiny z náskokem.

V té se naše hra o něco uklidnila, nebyla už tak hektická a vrátila se i snaha o kombinační projev. V polovině třetiny propustila, do té doby skvělá brankářka Šitbořic, lehkou střelu Terky Hanzlíkové a našemu týmu se asi nadobro ulevilo. Po chvíli předvedla parádní průnik Jana Pokludová a svou gólovou střelou zápas definitivně rozhodla. Od této chvíle už jsme měli zápas pod kontrolu a „zkušeně“ jen vedli k úspěšnému konci. Poslední slovo si pro sebe vzala Simona Kolínková, která velmi pohotově tečovala střelecké nahození Karly Holušové.

Góly: 1:1 Miksová (Kolínková), 2:1 Kolínková (Miksová), 3:1 Hanzlíková (Mikulová), 4:1 Pokludová (Kotzurová), 5:1 Kolínková (Holušová)

SESTAVA VÍTKOVICE:

B = Ranochová M. - Tománková

O = Mikulová – Hložánková, Pokludová – Holušová

Ú = Pišteková – Hanzlíková – Peterková, Gregorová – Kotzurová – Zemanová,

Miksová – Slavíková - Kolínková

Dalším pokračováním soutěže budou pro vítkovické juniorky dva zápasy na turnaji ve Slavkově v neděli 15. 2. 2015. Nejprve letošní ostravské derby č. 3 proti Bonusii Ostrava a poté odveta proti týmu Orlicka-Třebovska.