Muži jedou na Chodov a pak je čeká derby

28. ledna 2015, CD

V neděli se muži postaví v Praze Chodovu, v úterý pak doma přivítají v dohrávce 14. kola městského rivala FBC Ostrava

Před několika dny oblétla florbalový svět zajímavá zpráva o angažmá 21-letého švédského brankáře Davida Holmquista v Chodově. Při zranění dvojky Martina Zicha vyřešil chodovský management problém v brankovišti dost atraktivně. Je možné, že svůj debut v české extralize si Holmquist odbyde právě v nedělním zápase proti Vítkovicím. Český reprezentanční brankář Jan Barák totiž v minulém kole dostal na hřiště FBC Ostrava sedm branek a jeho tým překvapivě na ostravské půdě prohrál. Nepomohl mu ani hattrick další velké zimní posily Patrika Dóži, který se minimálně na půlrok vrátil ze švédského Pixba zpátky domů.


Vítkovice-Chodov

základní část

doma: 22 16-1-0-0-5 109:75

venku: 21 11-1-3-2-4 98:71

Vítkovice utrpěly v posledním kole debakl na hřišti lídra extraligy ze Střešovic. Do branky se při onemocněnní Lukáše Součka postavil Jakub Rataj a během první třetiny lovil pětkrát (!) míček ze své sítě. Naopak Kafkovi vydržela nula na kontě až do 40. minuty, kdy ho konečně z dálky v přesilovce prostřelil Lukáš Hájek. Žádný velký obrat se ale nekonal a Tatran si vedení v poslední třetině pohlídal. Vítkovice si z Prahy odvezly výprask 8:2. Nyní se mají možnost v hlavním městě rehabilitovat.

Do utkání s Tatranem kromě nemocného Součka nenastoupili ani Žydel (po zranění), Veltšmíd (zranění) a Gál (nemoc). Trenéra Deuse může alespoň těšit lepšící se herní projev Jula Jousiho. Ovšem na jeho první branku v extralize se stále ještě čeká.

Utkání TJ JM FAT PIPE Chodov - 1. SC Vítkovice Oxdog začíná v neděli 1.2. v 17:00 na SH Jižní Město.

V úterý pak Vítkovice čeká dohrávka 14.kola s městským rivalem FBC Ostrava, který v posledních zápasech nabírá formu. Naposledy to odnesl právě Chodov. Svěřenci Petra Koutného a v poslední době také dlouhodobě zraněného rekordmana Petra Skácela, který se stále více projevuje spíše jako trenér než hráč, jsou uprostřed šňůry těžkých zápasů. Po Chodovu je o víkendu čeká doma Tatran a v úterý je tedy na pořadu derby Vítkovice-FBC.


Vítkovice-FBC Ostrava

základní část

doma: 21 8-0-4-2-7 83:80

venku: 22 12-1-1-1-7 106:82

První letošní derby pro sebe rozhodly Vítkovice před kamerami České televize až v samostatných nájezdech, přičemž ten rozhodující má na svědomí Adam Delong.

Utkání 1. SC Vítkovice Oxdog - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava začíná v úterý 3.2. v 16:45 na SC Dubina.