Ženy jednoznačně ovládly sérii a postupují do semifinále

15. března 2015, Zuzana Košťálová

Vítkovické ženy nedaly svým městským rivalkám z FBC Ostrava v sérii vůbec žádnou šanci a postupují do semifinále!

Stav série – 4:0


FBC ČPP BONUSIA Ostrava - 1. SC Vítkovice Oxdog 1:7

branky: 10. Veronika Káčová - 20. Mirva Laitinen, 21. Hana Sládečková, 24. Mirva Laitinen, 27. Veronika Enenkelová, 28. Lucie Šrotová, 39. Hana Sládečková, 51. Hana Sládečková; rozhodčí: Ondřej Kyjovský - Jakub Veselý; vyloučení: 1:2; využití: 0:0; diváků: 110; zásahy brankářů: Markéta Šulejová 16 - Lenka Kubíčková 4; po třetinách: 1:1, 0:5, 0:1;

Ačkoliv byly Vítkovice od úvodního buly aktivnější a napadaly branku Ostravy, jejich střelecké pokusy nebyly vůbec přesné. Z první branky v zápase se tak radovala ostravská děvčata, když v desáté minutě otevřela skóre Veronika Káčová. I nadále se vítkovické ženy tlačily do zakončení, ale důraz ostravských hráček a zahuštěná obrana dělala problém s přesnou koncovkou. Už to vypadalo, že první periodu vyhraje Bonusia, ovšem v čase 19:18 vyrovnala finská obránkyně Mirva Laitinen.

Zbytek utkání už patřil Vítkovicím. Ty se v první minutě následujícího dění dostaly do vedení po gólu Hany Sládečkové a poté se ve vlastním oslabení trefila znovu Laitinen. Po čtyřiceti minutách hry tak skóre činilo 6:1 pro hráčky rytíře Vítka. Na palubovce bylo vidět, jak Ostravě docházejí síly po vyrovnané úvodní části. Třetí třetinu si Vítkovice pohlídaly a nepouštěly Bonusii vůbec k ničemu. Poslední slovo v zápase měla Sládečková, jenž v 51. minutě zpečetila výhru svého týmu na 7:1 a zaznamenala hattrick.

Nejlepší hráčky utkání: Mirva Laitinen (VIT), Radana Kahánková (OVA).


FBC ČPP BONUSIA Ostrava - 1. SC Vítkovice Oxdog 0:8

branky: 8. Veronika Vobořilová, 12. Denisa Ferenčíková, 26. Hana Sládečková, 27. Klára Kociánová, 32. Hana Sládečková, 44. Tamara Hašová, 59. Mirva Laitinen, 59. Monika Léblová; rozhodčí: Martin Petřík - Tomáš Podlesný; vyloučení: 1:3; využití: 0:1; diváků: 84; zásahy brankářů: Markéta Šulejová 14, Johana Rousová 9 - Lenka Kubíčková 10; po třetinách: 0:2, 0:3, 0:3;

Ani čtvrtý zápas čtvrtfinále nenabídl žádné překvapení. Skóre se otevíralo až v osmé minutě hry po několika nepřesných vítkovických střelách, když se trefila Vobořilová. Následně Vítkovice potrestaly soupeřky gólem z přesilové hry a své vedení postupně navyšovaly. I Ostrava dostala k dispozici hned dvě početní výhody v první dvacetiminutovce. Ovšem ani jednu nevyužila. Prostřední část vypadala podobně – Vítkovice útočily a Ostrava statečně bránila. I přesto však narostlo vítkovické vedení na 5:0.

V poslední minutě druhé periody mohla snížit z trestného střílení Némethová. Jenomže ta při svém pokusu zaváhala a orazítkovala pouze tyč vítkovické branky. V závěrečné třetině se rozvlnila síťka v brance ostravského FBC ještě třikrát. Na druhé straně si svou svatyni uhlídala a uhájila tak čisté konto Lenka Kubíčková. Znovu byla nejvíce produktivní Hana Sládečková (2+2), která tak vévodí statistikám Vítkovic.

Nejlepší hráčky utkání: Lenka Kubíčková (VIT), Barbora Lichnová (OVA).