Juniorky zakončily nadstavbovou část na 3. místě a postoupily do osmifinálového předkola play-off!

23. března 2015, Tomáš Martiník

Tuto sobotu zakončily juniorky Vítkovic svou pouť nadstavbovou částí 1.ligy. V průběhu více než dvou měsíců je čekalo 5 turnajů a 10 zápasů s moravskými týmy a bojovalo se o postup do závěrečného play off o mistra ČR.

Přímý postup se našim holkám vybojovat nepodařilo, tuto jistotu už mají hráčky z Olomouce, ale i 3. místo dává velkou naději se do play-off probojovat.

Nadstavbovou části 1.ligy prošly hráčky rytíře Vítka s bilancí 6 výher / 2 remízy / 2 prohry a se skóre 82:28. A takhle jednotlivé zápasy vypadaly očima trenéra Tomáše Martiníka:

1.SC VÍTKOVICE OXDOG - ORLICKO-TŘEBOVSKO 11:4 a 18:0

V prvním zápase zlobily hráčky z Orlických hor především z brejků a ty se jim dařilo proměňovat, tudíž s čtyřmi obdrženými brankami nemohla panovat přílišná spokojenost. Zápas jsme ovšem měli po celou dobu pod kontrolou, takže dejme tomu - splněná povinnost průměrným výkonem.

Druhý zápas proběhl zcela v naší režii, soupeř neměl nárok a výše skóre to naprosto dokresluje!

1.SC VÍTKOVICE OXDOG - SOKOL ŽIDENICE 14:1 a 16:6

Výše skóre z obou zápasů nabývá dojmu, že to byla rovněž procházka růžovým sadem, ale zmýlená neplatí. Ano, soupeřky byly slabší, ovšem svou kůži nedaly lacino. V prvním zápase zkoušely různé styly obrany, od pressinku, osobní obrany až k té zatažené, ale se vším jsme se dokázaly vyrovnat a soupeřky tím nekompromisně trestaly.

Ve druhém zápase už soupeřky vytáhly svou aktivitu naplno až k naší brance a tentokráte byly ve svém snažení úspěšnější, dařilo se jim nám odebírat míčky a střelecky se prosazovat. Náš výkon byl mdlý, nesoustředěný a nedůrazný, hlavně před vlastní brankou. Těch šestnáct vstřelených gólů jde totiž na vrub mimo jiné i nezkušené brankářce v řadách soupeřek.

1.SC VÍTKOVICE OXDOG - PRAMOS ŠITBOŘICE ALIGATORS 5:1 a 7:1

Zápasy se Šitbořicemi byly těmi vyrovnanějšími a soupeřky v nich ukazovaly svou kvalitu. Hlavně v prvním zápase byly dlouhou dobu více než houževnaté. Dokázaly s námi běhat, být důrazné v soubojích a nebezpečné v protiútocích. Zápas jsme zlomili až na přelomu druhé a třetí třetiny, ale až do konce zápasu jsme museli být na pozoru.

Druhý zápas jsme měli pod kontrolou mnohem více, podařilo se nám hned na začátku gólově odskočit a v celém zápase jsme si udržovali převahu a postupně navyšovali svůj náskok. Tempo zápasu jsme udržovali vysoké a snaha o útočnou hru byla z naší strany hodně vidět.

1.SC VÍTKOVICE OXDOG - FBC BONUSIA OSTRAVA 4:7 a 2:3

Oba zápasy s městským rivalem byly ozdobou soutěže a v obou byl k vidění juniorský florbal velmi kvalitní úrovně. Vysoké tempo zápasu, snaha o útočný styl hry, šance střídala šanci a k vidění byly i krásné akce na obou stranách.

V prvním zápase se gólové misky vah překlápěly ze strany na stranu a definitivní rozuzlení zápasu přišlo na začátku 3.třetiny. Do ní soupeřky vstupovaly za vedení 5:4. Hned po buly v šesté vteřině se trefily do šibenice a za minutu využily nedůraz a chybu vítkovických na brankovišti a bylo rozhodnuto. Sice jsme se ještě snažili něco s výsledkem udělat, ale soupeř už to nedovolil.

Druhý zápas byl opravdovým vrcholem, krásná atmosféra zápasu vytvořená oběma tábory fanoušků a odměna jim v podobě nervy drásající bitvy věčných rivalů na hřišti. Opět vysoké tempo, důraz v rámci pravidel, útočná hra z obou stran. Dlouho se střelkyně nemohly prosadit, až pár vteřin před koncem 2.třetiny trefila šibenici Kača Peterková a vedli jsme 1:0. Bohužel vstupy do třetích třetin byly od nás prachbídné! Znovu, tentokrát asi po 15vteřinách soupeřky trestaly a v následné přesilovce překlopily vedení na svou stranu. Naše snaha o vyrovnání byla velká a zaslouženě jsme se ho dočkali, když se z křídla trefila Eva Pišteková. Remíza by tomuto zápasu asi slušela, což o to, ale nějak nám zatím není v zápasech s FBC souzeno. Tři minuty před koncem nás po rychlém protiútoku soupeřky potrestaly - 2:3 a nám znovu zbyly jen oči pro pláč.


1.SC VÍTKOVICE OXDOG - FBS TEMPISH OLOMOUC 3:3 a 2:2

Oba zápasy s Olomoucí se podobaly jako vejce vejci a nakonec i tak dopadly. V obou kláních jsme měli o něco více ze hry, snažili jsme se být aktivní, ale soupeřky organizovaně bránily a trpělivě si z našich chyb vypracovávaly šance. A těch bohužel nebylo málo.

V prvním zápase jsme se dostali zásluhou Lucky Miksové a Terky Hanzlíkové do dvoubrankového vedení a vypadalo to nadějně. Jenže v závěru 1. třetiny Olomouc snížila a po třech minutách druhé části hry už bylo vyrovnáno. O chvíli později sice krásnou individuální akcí posunula modro-bílé do vedení Petra Hložanková, ale to už byla z naší strany gólová tečka. Soupeřky navyšovaly svou aktivitu a odměny se dočkaly 8minut před koncem zápasu.

Druhý zápas začal opět naší větší aktivitou, odměněnou v 5min. gólem s hokejky Evy Pištekové. Chvíli to vypadalo, že budeme mít více ze hry, ale následnou sérií nepřesností jsme soupeřky dostaly do hry a postupně se zápas vyrovnával. Ve druhé třetině se Olomouci podařilo vyrovnat a do třetí třetiny se šlo za stavu 1:1. Lepší vstup do ní jsme měli my a zásluhou Kači Peterkové jsme byli zase o krok vepředu. Bohužel závěr zápasu nám opět nevyšel. Začali jsme zmatkovat a špatně zachytávat soupeřovy útočné akce. Dost těchto chyb ještě dokázala brankářka Terka Tománková zachránit, ale na střelu elitní „snajperky“ soupeřek A.Pantělejevové už nedosáhla. V kontextu celého utkání byla remíza asi zasloužená, ale neubráním se dojmu, že z tohoto zápasu jsme měli vytěžit více.

Konečné 3. místo v tabulce nadstavbové části 1. ligy posílá vítkovické mladice do osmifinálového předkola play-off. Toto předkolo se uskuteční buďto v sobotu 11.4. nebo v neděli 12.4. a velmi pravděpodobně na ČPP Aréně v Ostravě.

Soupeřkami týmu Vítkovic bude lepší z dvojice PRAMOS ŠITBOŘICE x ŽĎÁR nad SÁZAVOU.

Hraje se na 2 utkání a postupuje se dle známého klíče z fotbalových pohárových zápasů.

V případě úspěchu postoupí vítkovické juniorky do republikového play-off o mistra ČR a jejich soupeřkami ve čtvrtfinále by byly hráčky Tatranu Střešovice.

Držte prosím naším mladým nadějím palce a věřte, že pro úspěch v podobě postupu a třeba i zisku medaile udělají svoje maximum!!!