Michal Deus: S Tatranem čekám dobrý florbal

24. března 2015, CD

Trenér A-týmu mužů Michal Deus hodnotí dosavadní průběh play-off 2015.

Ahoj Michale. Ještě jednou gratuluji k postupu do semifinále. Jak bys celou těžkou sérii s Chodovem zhodnotil?
Celá série byla taková zvláštní. Domácí prostředí týmům spíše škodilo, druhý zápas byl hodně emotivní a ovlivněný řadou faktorů, což se částečně vneslo i do dalších utkání. Ale i to je play-off a já jsem přesvědčen, že zvolit si Chodov bylo správné rozhodnutí, neboť zejména mladí hráči okusili spoustu nového. Byly to náročné zápasy, které se nehrají každý den. Když se na tu sérii podívám s mírným odstupem, tak si myslím, že postup je zasloužený. Výsledky byly vždy těsné, ale asi nikdo nemohl čekat, že týmy si budou nakládat desítky. Obecně ale z celkových osmi zápasů s Chodovem, které jsme v letošní sezóně odehráli, jsme vyhráli hned šest, což pokládám za důkaz vyšší kvality našeho mužstva. Myslím, že sérii rozhodlo hned několik klíčových faktorů. Jednak jsme dokázali třikrát vyhrát venku. Dále jsem přesvědčený, že na porážky jsme dokázali reagovat daleko lépe než soupeř, ať už úpravou taktiky, nebo mentální přípravou. Za důležité rovněž považuji výkony obou brankařů a především kvalitu klíčových hráčů. My jsme celou sérii odehráli s obrovským odhodláním, fungovali jsme týmově a každý hráč měl svou roli a tu dokonale splnil. Soupeř nás celkem zdecimoval, takže jsme počítali citelné ztráty, ale tým to dokázal vstřebat a stmelit se. Pak už záleželo pouze na kvalitě individualit, kterých mají oba týmy dostatek. A myslím, že i zde jsme si počínali lépe. Takže těžká série plná emocí, dobrého florbalu, individuálních výkonů a s pozitivním výsledkem pro nás.


Vítkovice počítají ztráty. Jak jsou na tom zranění hráči? Stihnou se dát do startu semifinále dokupy?

Ztráty jsou velké, série s Chodovem bolela. Zranění hráčů bych blíže nespecifikoval, ale je play-off a do prvního zápasu s Tatranem zbývá ještě několik dní, proto věřím, že nastoupíme kompletní a v plné síle.


V semifinále čeká Vítkovice Tatran. Čekal jsi, že na nás zbude?

Tušili jsme, že to tak dopadne. Já osobně to vítám, po těch letitých sériích s Bolkou to může být pozitivní změna jak pro hráče, tak pro fanoušky.


Co očekávat od minimálně čtyřzápasového přetahování s Tatranem? V sérii na čtyři vítězná utkání se oba týmy utkají poprvé v historii...

Já osobně čekám dobrý florbal. Oba týmy mají velkou kvalitu a nachází se ve fázi, kdy ji budou muset prokázat. Mě zápasy s Tatranem baví, oni mají podobnou mentalitu jako my, umí vítězit, nehrají nijak surově a mají ve svém týmu dostatek kvalitních hráčů. Série to bude těžká, bude to velká bitva a rozhodovat budou maličkosti. Pokud se budeme držet naší filozofie, tak věřím, že sérii zvládneme.


Jak tipuješ druhou sérii Ml.Boleslav-Brno?

Já myslím, že se tam ta Bolka už podívá :) Větším soupeřem pro ně bude psychika. Přeci jen těch zmařených pokusů bylo z jejich strany hodně. Pokud to ale zvládnou v hlavách, pak myslím, že si s Brnem poradí. Tip po mě ale nechtěj. Že nejsem dobrý tipér už pravidelně dokazuji své peněžence :)


Vítkovice útočí na zlatý hattrick. Jak daleko a jak blízko zatím jsou?

Hodně daleko. Naše myšlenky se ubírají pouze na Tatran. Samozřejmě, vždy je naším cílem zvítězit v lize, ale jsme na tolik zkušení, abychom věděli, že dívat se dále než na následující zápas, by mohlo vést do propasti.


Přeji hodně štěstí a další postup do Superfinále!

Díky, vydáme ze sebe maximum a budeme bojovat až do konce.