Semifinále žen pokračuje ve středu pátým zápasem

07. dubna 2015, Vlaďka Zoubková

Také po zápasech na půdě Chodova je ženské semifinále nerozhodné, tentokrát 2:2! Další zápas série nás čeká ve středu na Dubině.

SF 3, sobota 4. dubna: TJ JM FAT PIPE Chodov - 1. SC Vítkovice Oxdog 5:1

Sobotní semifinále na Jižním Městě startovalo v 17:00. Úvod zápasu byl ve znamení několika šancí na obou stranách, ať už nepřesně střílela Hana Sládečková nebo domácí Vojáčková. Ve 12. minutě získal Chodov příležitost ve formě početní převahy, po faulu vysokou holí Denisy Ferenčíkové. Přesilovku domácích využila po přihrávce Jarolímové k levé tyči vítkovické branky Eliška Křížová. Domácí holky přidaly na aktivitě, což o tři minuty později vyústilo k navýšení skóre Anet Jarolímovou - 2:0. Na konci úvodní části měly hráčky Vítkovic obrovskou šanci ke snížení skóre, ale neposedný míček dokázala Provázková zlikvidovat těsně před brankovou čárou. Na začátku druhé třetiny šly mistryně opět do čtyř díky špatnému střídání, domácí ale druhou přesilovku nevyužily. Vítkovické hráčky si v plném počtu vytvořily souvislý tlak v obranném pásmu Chodova, ale výborná Provázková zůstala nepřekonaná. Domácím lvicím stačila nepřesná přihrávka Vítkovic k rychlému brejku a zároveň třetí brance v zápase, autorkou se stala Tereza Urbánková, čtvrtý zásah zdecimovaným vítkovickým hráčkám přidala o dvě minuty později Zuzana Tučková. Domácí tým byl na koni, kontroloval hru a hráčky Vítkovic příliš k míčku nepouštěl. Konec prostřední části nabídl hostujícímu týmu přesilovou hru, pokračující také ve třetí třetině, zůstala ovšem nevyužitá. V brance úřadujících mistryň se objevila Hana Ranochová, střídajíc zraněnu Kubíčkovou. Vítkovice se snažily zkorigovat nepříznivý stav, podařilo se jim to až v 53. minutě z hole Veroniky Enenkelové. Poslední slovo v zápase měly opět domácí ženy, když pátý gól vstřelila Eliška Křížová. Třetí zápas semifinále vyzněl jasně pro domácí Chodov a po výhře 5:1 se ujaly vedení v sérii 2:1.

SF 4, neděle 5. dubna: TJ JM FAT PIPE Chodov - 1. SC Vítkovice Oxdog 2:4

Velikonoční neděle byla na Jižním Městě ve znamení čtvrtého semifinále ženské extraligy. V brance hostů zůstala Hana Ranochová, domácí svatyni střežila stejně jako v sobotu Kristýna Provázková. Přesně jako o den dříve udeřil první domácí tým, když z rychlého přechodu do protiútoku vyzvala Křížová k zakončení Vojáčkovou, ta nabídnutou šancí nepohrdla a zblízka překonala Ranochovou - 1:0. Další průběh ale měl se sobotním zápasem pramálo společného. O půlminuty později bylo srovnáno Hanou Sládečkovou, která tímto odstartovala své velké představení. Vítkovické ženy převzaly iniciativu, byly častěji na míčku, ale Provázkovou příliš nezaměstnávaly. Chodovačky byly v obraně pozorné, hra se vyrovnávala a hodně přitvrdila, připomínala spíš boj. Vítkovicím se nabízela možnost přesilové hry, ale stejně jako v sobotu jim nebylo souzeno ji proměnit. Na konci prvního dějství měly hostující hráčky dvě veliké šance, nejprve Ferenčíková neuspěla tváří v tvář proti Provázkové, následně po přihrávce Sládečkové přesně střílela Denisa Ratajová - 1:2! Jednobrankové vedení navýšila v úvodních sekundách druhé třetiny opět Hana Sládečková, což jak se později ukázalo, byla jediná branka v prostřední části hry. Šance na obou stranách se střídaly s nevybíravými zákroky, na hřišti probíhal tvrdý souboj v pravém slova smyslu. Ve třetí třetině se obraz hry příliš nezměnil, bojovalo se o každý centimetr hřiště, v některých případech hráčky končily i v místech za mantinely. Dvoubrankový rozdíl Vítkovic v 52. minutě zvýšila znova Hana Sládečková, konečný výsledek 2:4 upravila tři minuty před koncem reprezentantka Anet Jarolímová. Série se za remízového stavu stěhuje na Dubinu, kde ve středu od 18:00 začne pátý zápas semifinále. Přijďte holky podpořit, těšíme se na naše fanoušky!