Superliga startuje! Muži přivítají Brno

17. září 2015, CD

Autocont extraliga je minulostí. Nejvyšší česká florbalová soutěž se od letoška jmenuje Tipsport Superliga a rozeběhne se již tuto sobotu. Vítkovice na Dubině hostí Bulldogs Brno.

Hned z kraje nové sezony je tady moravské derby! Na medaile bohatý sever proti chudému jihu. Vítkovice hostí na své palubovce v 1. kole Tipsport Superligy rok od roku hladovější buldoky z Brna.


Vítkovice dostály změn. Z kádru aktuálního bronzového medailisty zmizeli do Švýcarska Lukáš Veltšmíd a Robin Žydel. Pavel Jankulár přestoupil za prací do Prahy. Místo dnes již legendárního Romana Ciompy bude zaujme pozici dvojky za Lukášem Součkem mladík Dominik Lupták.
Obranní mazáci Pavel Brus a Filip Heczko jsou bohužel ze zdravotních důvodů na delší čas mimo hru, zraněný talent Adam Delong by se měl na hřiště vrátit určitě dříve. Velezkušený Pavel Brus se tak chopil trenérské taktovky. Pokus o restart nevyšel Zdeňku Žákovi. Tým opustili také Lukáš Hrubý, Adam Zbořil či Fin Julius Jousi, který se vrátil domů na sever.


Nový trenérský tým ve složení Pavel Brus - Jan Vavrečka - Petr Šmerda nasadí řadu mladíků a zřejmě opět sáhne k hokejové variantě sestavy se čtyřmi útoky, kterou se prezentoval na Czech Openu. Tato kombinace by měla Vítkovicím do hry opět přinést oživení a agresivitu.


Do týmu již minulou sezonu nakoukl šikovný Martin Nehera a třeba na Czech Openu patřik k nejproduktivnějším a nejnebezpečnějším hráčům Vítkovic. Z konkurenčního FBC Ostrava přišel loni nejproduktivnější hráč Marek Švajný, ale trošku překvapivě zastane post obránce ve dvojici s další staronovou tváří Janem Jastřembským.


Při návratu ze Švýcarska zvolil cestu do Vítkovic místo do FBC Gabriel Mertha, který již také Vítkovicích svého času působil, byť v juniorském týmu. Zajímavou posilou může být Josef Rýpar z Rožnova. Do hry se letos určitě dostanou i (ex)junioři Jakub Vilím, Marcel Jakubec či Štěpán Kostolány.


Buldoci z Brna oslabili především o Martina Koutného, který odešel do Prahy na Chodov, ale jinak zůstala kostra týmu přibližně stejná. Největšími letními posilami jsou tak dnes již expardubcký útočník Radek Krajcigr a také slovenský brankář Rudolf Turiak. V týmu působí i odchovanec Vítkovic Vít Hrubý či Jiří Juhaňák, který vítkovický dres oblékal po dvě sezony.


Pikantní bude zápas i pro jednu z největších postav vítkovické historie Radomíra Mrázka, který nyní působí jako konzultant brněnského týmu.


Vítkovice-Brno

základní část

doma: 21 15-0-1-0-5 114:75

venku: 21 12-3-2-0-4 128:95

Loni si oba soupeři vyloupili navzájem svá hřiště. Nejprve uspělo Brno na Dubině v poměru 6:3, když zřejmě zlomovým momentem byl Juhaňákův gól do šatny na 4:3 na konci druhé třetiny, pak pro změnu vyhrály Vítkovice v Brně v divokým výsledkem 9:8 po samostatných nájezdech.


Zápas Vítkovic s Brnem začíná v sobotu 19.9.2015 v 18:00 na hale SC Dubina.
Vítkovice mají jedny z nejlepších, ne-li nejlepší fanoušky v lize vůbec. Přijďte opět fandit!!!