Rytířky zahájí extraligu žen proti Bohemians. S novou kapitánkou

18. září 2015, Redakce

Prvním chodem dospělého extraligového menu na Dubině bude v sobotu utkání žen. Rytířky se pod vedením nové kapitánky Denisy Ferenčíkové postaví tradičnímu rivalovi, pražským Bohemians.

Zelenobílý celek zároveň definitivně prolomí letité tabu extraligy žen: vůbec poprvé totiž tým v ženské nejvyšší soutěži povede zahraniční kouč.

Bohemians totiž pro nadcházející sezonu sice vsadili na vlastní juniorky, pyšnící se zlatem ve své kategorii, ovšem na trenérském postu se rozhodli pro zásadní změnu: hlavní slovo bude na lavičce nově mít finský trenér Jay Backman.

Omlazený celek se určitě bude chtít dotáhnout zpět na dosah elitnímu triu, za kterým v posledních dvou sezonách zaostává. Kromě talentovaných juniorek se bude moci opřít o zkušené hráčky, jako například brankářku Kreisingerovou, obránkyni Burdovou nebo útočnici Polákovou.

Na druhé straně Rytířky představí výrazně proměněný tým, v jehož čele bude stát nová kapitánka: Andreu Pastuškovou totiž na tomto postu střídá Denisa Ferenčíková, která tak s kapitánským „C“ zahájí svou šestou sezonu ve Vítkovicích.

Kromě nové kapitánky se fanoušci mohou těšit na několik nových tváří: obránkyni Riittu Lankinen, Adélu Pantělejevovou nebo Romanu Kieckovou. Speciální utkání odehrají také sestry Šponiarovy: starší Michaela totiž vůbec poprvé nastoupí do utkání české nejvyšší soutěže se svou sestrou Zuzanou, další novou tváří Vítkovic.

Za kabinu promluvila sama kapitánka. „Na první utkání se velmi těším, protože konečně můžeme ukázat, co jsme natrénovaly během letní přípravy a zúročit to v zápase,“ říká Denisa Ferenčíková. „Má nová pozice v týmu mě však zatím nijak neovlivňuje a každý rok se těším stejně, ale uvidíme, jaké pocity budu mít před utkáním,“ dodala útočnice, která do Vítkovic přišla ze slovenského Tvrdošína.

Utkání mezi Vítkovicemi a Bohemians startuje na Dubině už zítra v 15:00!