Na Dubinu přijedou Panteři

24. září 2015, CD

I druhé kolo Tipsport Superligy odehrají muži Vítkovic doma. Tentokrát přivítají "Ťopkovy" Otrokovice.

Karel Ťopek, od této sezony předseda otrokovického klubu, se ve velkém stylu uvedl v prvním kole i na hřišti. Čtyřmi body řídil výhru svého týmu doma nad Pardubicemi 7:4. V dresu Panterů se objeví i Jaroslav Vaněk či Lukáš Petřík, kteří také pamatují zlaté medaile s Vítkovicemi.


To Vítkovice v prvním kole doma prohrály s Brnem, byť po samostatných nájezdech. Premiéru v nejvyšší české soutěži si odbyl nejeden hráč v dresu rytířů, včetně brankáře Dominika Luptáka.


Daniel Folta o prázdninách skončil svou otrokovickou misi a vrátil se domů do Ostravy. K Vítkovicím se připojil v nové roli šéftrenéra a konzultanta A-týmu.
Vazby obou týmů jsou hluboké. Vynikající sezonu 2013/2014 odehrál v Otrokovicích Marek Matejčík a dal o sobě pořádně vědět florbalové veřejnosti. Naopak otrokovický rychlík Matěj Koňařík odehrál mistrovskou sezonu ve Vítkovicích. Koňařík ale není v otrokovickém týmu nepůsobí, obléká barvy lvů ze Zlína.


Loni Vítkovice s Pantery z Otrokovic sehrály dva vítězné zápasy. V úvodním zápase sezony je doma porazily vysoko 7:1 a vyhrály i na horké půdě soupeře 6:2, především díky výborné třetině. Loni měly Otrokovice záchranářské povinnosti, v nejvyšší soutěži se udržely. Vítkovice skončily nakonec bronzové.


Utkání 1. SC Vítkovice Oxdog - Panthers Otrokovice začíná na Dubině v sobotu 26.9. v 18 hodin.


O pondělním státním svátku pak Vítkovice zavítají na první letošní souboj mistrů do Prahy. A hrát se bude před televizními kamerami! Utkání Tatran-Vítkovice můžete sledovat na ČT Sport od 18:25.