30 LET TOMÁŠE SLADKÉHO: Vítkovice mě sportovně vychovaly, na domácí titul v Superfinále nezapomenu!

20. října 2022, Michal Dannhofer

Tomáš Sladký patří k nejvýraznějším florbalovým osobnostem Vítkovic. Jeho poznávacím znamením byly šediny na bocích a nedílná čelenka, se kterou vedl Rytíře do mnoha bitev. Vítkovice se také staly jeho domovským přístavem při návratech ze zahraničí.

Tomáši, co se Ti vybaví, když uslyšíš spojení „Florbal Vítkovice?“
„Ahoj všem! Co se mi vybaví, když slyším „Florbal Vítkovice“…
…florbalový styl se specifickým herním DNA,
…nosný pilíř české i mezinárodní florbalové scény,
…sportovní rodina, která tě kompletně pohltí a vždy drží pohromadě!“

Vzpomeneš si ještě, co Tě do Vítkovic přivedlo?
„Do Vítkovic mě přivedla fúze dvou mládežnických celků FBC Mustang a FBT Poruba, léta Páně 2001. Vytvořila se tak mládežnická prazákladna Vítkovic, ze které vzešlo opravdu mnoho výjimečných hráčů světové úrovně.

Důležitou osobou je také Tvůj starší bratr Roman. Jakou roli hraje ve Tvém florbalovém příběhu z Tvého pohledu?
„Můj brácha, kterého všichni znají pod přezdívkou „CD“ je nejen nedílnou součástí mého příběhu, ale bezesporu důležitou postavou klubové historie. Během svého působení ve Vítkovicích zastával řadů funkcí, které pomohly k aktivnímu rozkvětu chodu klubu.“

Do Vítkovic jsi se vždy vracel ze svých cest, dá se tak říct, že se staly Tvým bezpečným přístavem?
„Vítkovice mě sportovně vychovaly a vždy, když se naskytla příležitost, jsem cítil povinnost splatit svůj dluh jako hráč na hřišti tak i v dalších rolích mimo něj. Pokaždé to byla srdeční záležitost!
Zájem o dohodu byl vždy stoprocentní, stejně tak samotná spolupráce během všech sezón, ve kterých jsem ve Vítkovicích působil.“

Při posledním odchodu jsi řekl, že se vrátíš pouze tehdy, pokud by se Superfinále hrálo v Ostravě. To se stalo a co více, Vám se jej povedlo vyhrát před domácím publikem. Je to největší úspěch?
„Superfinále se do Ostravy dostalo na dva roky, s Vítkovicemi jsme titul slavili až na druhý pokus. I když je pravdou, že i to první mělo něco do sebe…:) Upřímně, o takové atmosféře si mohou v O2 aréně nechat jenom zdát. To, co tady ostravští fanoušci předváděli, bylo něco nezapomenutelného a stále jim za to patří obrovský dík!!

Byl jsi také velmi marketingově aktivní osoba. Jak důležitý marketing z Tvého pohledu je?
„Ano byl, to souhlasí. Byla to má povinnost, kterou jsem bez výhrad plnil. Střet sportovní a marketingové sféry musíme v tomto „moderním“ světě brát spíše jako potřebnou symbiózu. Bez kvalitního marketingu to prostě nejde, na druhé straně ale musí stát nadstandartní produkt, který marketingovými nástroji prodáváte!!

Co bys Vítkovicím popřál do dalších let?
„Klubovému vedení přeji vnitřní stabilitu a zároveň celkovou prosperitu klubu na všech frontách!
Trenérům přeji, aby se jim dařilo vychovávat skvělé hráče a správné lidi, kteří si k Vítkovicím vytvoří dlouholetý a nezničitelný vztah.
Fanouškům přeji spoustu parádních sportovních zážitků, které budou moci náležitě oslavit.
A nakonec všem hráčům a hráčkám přeji pořádný vítkovický LAAAAAUF, bez kterého to není ono! :)“