Dorostenky si spravily chuť do hry

16. prosince 2015, Jaromír Veselý

Mladé vítkovické naděje vybojovaly všechny body!

V pořadí pátým turnajem ligy dorostenek se uzavřela první polovina soutěže. Svou úlohu v této uzávěrce sehrála také vítkovická děvčata. Konkrétně vítěznou, proti pořádajícímu Rožnovu Pod Radhoštěm a Spartaku Přerov.

Vítkovice – 1. FBK Rožnov p/R. 8:0

Z počátku proti aktivně bránícímu soupeři chyběl klid ve hře s míčkem, ačkoliv byla jasně patrná převaha Vítkovic, většina akcí a šancí končila v nepřesnostech, či na odhodlaně bránících soupeřkách. Míčky častokrát neposedně přeskakovaly čepele a odlepovaly se od země. Z postupně se uklidňujícího výkonu přišla v osmé minutě první známka gólové úrody. To Kolářová nasměrovala míček od Michaely Kubečkové správným směrem a založila gólový zápis.

Brankovou sklizeň pokračovala povedenou střelou z pravé strany Glasová půl minuty po začátku druhé části. Za další dvě minuty si druhou asistenci připsala Michaela Kubečková, když vybídla Sabrinu Moravcovou ke skórování. Téměř v polovině utkání pro změnu Michaela Kubečková využila nabídnutou přesilovku.

Ve třetí třetině začal soupeř hrát otevřeněji a v jeho obraně se objevovalo stále více volného prostoru a přibývalo šancí. Bohužel valná většina z nich končila na golmance Rožnova nebo mimo branku potažmo mimo hřiště.

Přesto se z toho slušného množství ujaly čtyři sazenice a skóre vyrostlo na 8:0.

Nejprve druhou přesilovku využila Michaela Kubečková. Poté si druhou branku připsala Glasová.

Před koncem ještě navýšila v kombinaci s Michaelou Kubečkovou Moravcová.

Poslední záznam v zápisu o utkání patří pořádajícímu družstvu, když si vstřelili vlastní branku.

Přes zprvu houževnatou se hráčky vítkovického týmu dokázaly prosadit a nasázet slušný ranec svému soupeři.

FBC Spartak Přerov - Vítkovice 2:13

Soupeř z Přerova měl být papírově příjemnější. V otevřenější, ne tak důsledné hře se holkám z ostravského klubu dýchalo výrazně pohodlněji a soupeře náležitě odměnily. I přes poměrně vysoké skóre zůstalo velké množství velice dobrých příležitostí nevyužito. Ačkoliv mnohokrát skončily akce nějakou nepřesností, ať již namíření nahrávky, zpracováním či nedostatečnou kličkou, přesto to co se povedlo rozhodně stálo za zmínku i více. Aktivní týmově pojatý výkon přinesl své ovoce a jistě i potěšil. Do střelecké listiny se postupně zapsaly, Nikol Kubečková, Michaela Kubečková, Eva Barvíková, Sabrina Moravcová, Viktorie Martináková, znovu Eva Barvíková, v oslabení Michaela Kubečková, další Sabrina Moravcová, Barbara Jakubcová, Tereza Gálová, podruhé Nikol Kubečková, Kristýna Pecnová a uzavírající Sabrina Moravcová.

S přehledem zvládnutá utkání, která by si sice zasloužila ještě o trochu více přesnosti, rychlosti a jistoty, ale byla zvládnuta tak jak by být měla.

Sestava Vítkovic:
Brankářka: Klečková P.,
Obránkyně: Pecnová K., Barvíková E., Kolářová M. Gálová T.,
Útočnice: Honová N., Hyršová D., Jakubcová B., Chaloupková K., Martináková V., Chlupatá T., Moravcová S., Kubečková M., Kubečková N., Glasová A.,