Juniorky opět na vítězné vlně

03. února 2016, Martin Mikula

Dva turnaje juniorek pohledem Martina Mikuly.

Juniorkám v minulých dvou víkendech pokračovala ligová soutěž a o tom, co se na nich dělo a jak si vítkovické naděje vedly, nás opět seznámí novopečený týmový zapisovatel Martin Mikula.

Po nemastných, neslaných výsledcích z prvního kola nadstavby, vyrazily naše holky na druhé kolo do Valašských Klobouků.

Nebyl jsem zápasům přítomen, takže pouze telegraficky:
1.SC Vítkovice Oxdog - S.K. P.E.M.A. Opava 11:1
1.SC Vítkovice Oxdog - PRAMOS Šitbořice FbC Aligators 17:0

Již z těchto výsledků je patrné, že tým vhodně potrénoval, doplnil sestavu o Natku Martinákovou a Petru Hložankovou, které obvykle již podporují A-tým žen a jak vidno, hned to vypadá jinak!

Nutno ovšem připomenout i to, že do zápasů se zapojily i další mladé hráčky z řad dorosteneckého týmu - Eva Barvíková, Barča Jakubcová a Natka Honová. A zrovna Natka si v zápasech připsala i své první dva góly v juniorském týmu.

Sestava Vítkovic:
Brankářky: Míša Ranochová a Terka Tománková
Obránkyně: Markéta Kolářová, Lucka Martiníková, Terka Mikulová, Nikol Kubečková, Eva Barvíková, Petra Hložanková.
Útočnice: Sabrina Moravcová, Kača Peterková, Eliška Planková, Denisa Hyršová, Tereza Zemanová, Lucie Suchánková, Barča Jakubcová, Natka Martináková, Natka Honova.

Na třetí kolo ligy vyrazily holky hned další týden, tentokráte do Olomouce. K hale Čajka aréna dorazil klubový minibus rozhoupaný v rytmu muzikálových písní z Pomády. Uvážím-li, že Pomáda byla uvedena do kin v roce 1978, tedy v době, kdy i mnozí jejich rodiče tahali ještě kačera po pískovišti, znamená to, že starý škvár se stále líbí a naladil tým do patřičné a dobré nálady.

1.SC Vítkovice Oxdog - S.K. P.E.M.A. Opava 14:0

Zápas s tímto tradičním soupeřem začal zostra hned od prvních minut a okamžitě byly jasné minimálně dvě věci:

=> forma je opět tady

=> brankářka Opavy se dobře nevyspala.

Úvodní gól padl hned v první minutě poté, co v rohu vybojovala míč Terka Zemanová a předložila do prostoru před branku Denise Hyršové a bylo to 1:0. Přestože se poslední dobou Terce střelecky moc nedaří, neboť se ne a ne trefit, zde je vidět, že dobrá finální přihrávka je někdy víc než samotný gól. Pak už to šlo v rychlém sledu.

Druhá minuta – gól dala Petra Hložanková, které výrazně pomohla Kača Peterková.
Čtvrtá minuta – gól Markéta Kolářová, které přihrála pro změnu Petra.
Pátá minuta – gól střílí Sabrina Moravcová poté, co ji našla nekrytou mezi kruhy Eliška Plánková. Zdá se, že tento gól byl snadný, ovšem jen elitní střelec dá vždy z jasné šance gól a Sabrina rozhodně elitní střelec je.

Tyto góly padly nějak rychle, neboť zapisovatel nestihl pořídit zápis na HDD a v RAM paměti po restartu nic nezůstalo, bohužel.

Petra Hložanková zachytila míček v obraně, napřáhla sama ke střele z větší dálky a brankářka dle předpokladu pustila míček do branky. Za stavu 5:0 si šly holky spokojené odpočinout do šaten. Po přestávce holky soupeře dále nešetřily a nadělovaly, jakoby Vánoce byly právě teď a ne před měsícem. V druhé minutě se prosadila za brankou Terka Zemanová a opět klíčovou přihrávkou zpoza branky vybídla k lehkému gólu Lucii Suchánkovou – 6:0. Vzápětí se situace u branky Opavy opakovala jako podle kopíráku, zpoza branky přihrává Eliška, Petra ovšem nezavěsí a nezavěsí, škoda, snad příště. A to otec Petry přislíbil při třetím gólu gulášek pro fanoušky, no nic, spokojíme se s vlastní svačinkou.

Zdálo se, že hra je tzv. na jednu branku a Terka Tománková se v brance nudí, ovšem právě v této chvíli propadá míček obranou a Terka s přehledem řeší samostatný nájezd opavské útočnice a konto zůstává čisté. Na 7:0 zvyšuje střelou opět Sabrina, krásná střela nejdřív orazítkovala tyč a odrazem od brankářky skončila za jejími zády. V 6. minutě druhé třetiny daly o sobě vědět i obránkyně. Nikol Kubečková si zaběhla z obrany do útoku, dostala míček zpoza branky od Lucky Suchánkové a v klidu doklepla do branky - 8:0.

Další obránkyně, Terka Mikulová, se také nenechala zahanbit. Rychle se vrátila do obrany, odebrala útočníci Opavy míček, zatáhla jej zpět do útoku, narazila si Luckou Suchánkovou, ocitla se na kruhu a nechytatelně zavěsila pod víko. Tento ťukec na jeden dotek, který ladí oku i nezasvěcenému divákovi, vyhodnotili kotelníci jako nejkrásnější gól utkání. Gratulujeme. 9:0. Za tohoto stavu šly holky opět spočinout do šaten. Po přestávce k radosti nás všech brankostroj pokračuje.

Na 10:0 vsítila Denča po přihrávce další obránkyně, tentokráte Lucie Martiníkové. Za tohoto stavu si zkusily naše holky přesilovku. Markéta krásně zazvonila na břevno, ovšem byla jí odpískána vysoká hůl, škoda, snad příště z toho gól bude. Sabrina se po přihrávce Kači Peterkové šikovně vymotala od mantinelu a chytrou přízemní střelou zvýšila na 11:0. Na 12:0 zvýšila opět Lucie Suchánková, dostala přihrávku od Terky Zemanové, uvolnila se sama na středu a polovysokou střelou skórovala.

Pět minut před koncem propadl vysoký míč vyhozený naší obranou za obranu Opavy a hbitá Kača Peterková jen tak ťukla do míčku, který právě nepříjemně skočil před brankářkou Opavy a bylo to 13:0. Jak se chýlil zápas ke klidnému konci, založila útok Nikol Kubečková, stále nevěděla co s míčkem, útočnice zalezlé za obranou, tak tedy podle hesla „když nevíš co s míčkem, dej gól“ zvýšila na konečných 14:0.

„Holky děkujem“, skandovali kotelníci a šli prověřit situaci v ovocnářství na hanácku, zajímali se, zda byla letos dobrá úroda švestek. Byla, rok 2015 byl patrně dobrý ročník, pamatujeme si všichni, bylo hodně teplo a slunečno.

1.SC Vítkovice Oxdog - TJ Sokol Brno Židenice 5:1

Hned ve třetí minutě na 1:0 upravila stav Nikol Kubečková po krásné samostatné akci. V jedenácté minutě si zaběhla za obranu Eliška, které nezištně přihrála z běhu Sabrina Moravcová a bylo to 2:0. Zde musíme ocenit, že ta přihrávka měla fakt oči a trefit ji, nebylo pro Elišku zas takový problém problém. Krátce na to se osmělil i soupeř a z rychlého brejku korigoval na 2:1. V této chvíli někdy tým znervózní, tak tomu ale v tomto zápase nebylo. Naštěstí. Za stavu 2:1 se holky odebraly do šaten. V druhé třetině pokračovala aktivní hra, která nesla další gólové ovoce. Nikol Kubečková se tak dlouho stavěla ke střele, ladila pozici, až si to nakonec rozmyslela a přihrála na parádní gól Lucii Suchánkové. 3:1.

Zdálo se, že v jednoznačném zápase skóre narůstalo velmi pomalu, zde je třeba ovšem vyzdvihnout výkon brankářky soupeře, která chytila skutečně leccos a podařilo se ji ubránil i přesilovku Vítkovic za sražení Kači za mantinel. V samém závěru 2. třetiny se přece jenom povede Petře Hložankové navýšit skóre na 4:1 a to po té, co ji chytře přihrává Terka Zemanová. To je snad její čtvrtá přihrávka v tomto hracím dni!

Po přestávce, byla Petra znovu aktivní, tak jak ji známe, vyveze míček z obrany, mine všechny soupeřky a v jasné situaci bohužel mine i branku. Kotelnící skandují, Petro zůstaň, nestřídej, musíš přece dát ten třetí gól v zápase….. bude gulášek! Závěrečný účet zápasu na 5:1 stanovila Denča Hyršová, kdy po přihrávce Nikol na dvakrát dorazila míček z před brankové pozice. Holky moc děkujeme za tento víkend. Nálada vynikající jak na hřišti, tak v hledišti, zápasy odmakané, tak to má být. Už se těšíme na další zápasy, příště tedy za měsíc v Opavě.

Sestava Vítkovic:
Brankářky: Terka Tománková a Klára Kodedová
Obránkyně: Markéta Kolářová, Lucka Martiníková, Terka Mikulová, Nikol Kubečková, Petra Hložanková.
Útočnice: Sabrina Moravcová, Kača Peterková, Eliška Planková, Denisa Hyršová, Tereza Zemanová, Lucie Suchánková.