Povedeným zápasem s Tatranem uzavřeli muži základní část

06. března 2017, Vlaďka Zoubková

Do branky Vítkovic se vrátil Lukáš Souček!

V posledním kole před vyřazovacími boji přivítali vicemistři Tatran Střešovice. Po třech měsících se mezi tři tyče postavil uzdravený Lukáš Souček, na druhé straně nastoupil jeho reprezentační kolega z MS v Rize Tomáš Kafka. Nedělní mač měl pikantní příchuť pro bratry Jankulárovy, kteří poprvé nastoupili proti sobě.

Hned v úvodu zápasu měly Vítkovice možnost přesilové hry, kterou využily zásluhou Josefa Rýpara. Poté přišla početní výhoda také na druhé straně, po faulu Martina Nehery, naštěstí pro domácí se skóre neměnilo. Hrálo se ve vysokém tempu, oba týmy předváděly výbornou práci ve svém obranném pásmu, podpořenou pozornými zákroky gólmanských jedniček. Do konce první periody se skóre neměnilo, a tak se šlo do šaten s jednobrankovým vedením mužstva v modrých dresech.

Prostřední část se nesla v podobném duchu, jako začátek zápasu. Vyloučení hostujícího hráče, v tomto případě Petra Heřmanského, přinesla domácím další možnost jednoho muže v poli navíc. Vítkovičtí využili přesilovku po pěti vteřinách zásluhou Lukáše Hájka – 2:0. Následně utekl všem sprinter Marek Matejčík, ale Tomáše Kafku nepřekonal, naopak na druhé straně mířil přesně Mikuláš Komárek a snížil na jednobrankový rozdíl. O čtyři minuty později bylo srovnáno! Standardní situaci využil Jakub Slavík a začínalo se znova. Domácí zasypali Kafku sprškou střel, Ivan, Matejčík ani Šebesta ale úspěšní nebyli. Přesný zásah zaznamenal ve 34. minutě opět Josef Rýpar a domácí strhli vedení na svoji stranu. Gól Vítkovice nabudil, za Kafkou zvonily tyče po střelách Gála a Matejčíka. V polovině třetí třetiny odskakují domácí na dvoubrankový rozdíl, zásluhou Jana Šebesty. Navíc zahrávají třetí přesilovou hru a opět úspěšně, díky Lukáši Hájkovi fanoušci ve stoje aplaudují – 5:2! Tatran vše sází na jednu kartu, poslední čtyři minuty hrají v šesti. Není jim to ale nic platné, do prázdné brány se trefuje Ondřej Firda a uzavírá skóre na konečných 6:2. Krásný zápas se musel líbit všem, co přišli na Dubinu. Oběma týmům se po zásluze dostává potlesku nadšených fanoušků.

Po zápase přichází na řadu volba soupeřů pro čtvrtfinále play-off. Vítkovice se v boji o semifinále střetnou s Bulldogs Brno. První dva zápasy se odehrají o nadcházejícím víkendu na Dubině. Sobotní souboj je na programu od 15:30h, nedělní startuje v 17:00. Přijďte podpořit naše muže v cestě do Superfinále! Těšíme se na vaši podporu!