Dvacet branek a první bod. Rytířky jsou tři výhry od Superfinále

25. března 2017, Michal Dannhofer

V prvním semifinálovém derby zapsaly Vítkovice výhru 14:6

Začátek jako ze špatného filmu, konec ve stylu trháku, který by ocenila také Americká akademie, tak by se dal charakterizovat první duel semifinálové série mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava. Domácí rytířky nakonec utkání zvládly poměrem 14:6 a správnou nohou vykročily směrem k Superfinále, které se na nějakou dobu naposledy uskuteční v pražské O2 Aréně.

Kdo přišel třeba jen tři minuty po oficiálním začátku zápasu, musel se hodně divit. Už v čase 1:11 totiž na světelné tabuli svítilo skóre 0:2 a hostující FBC slavilo nečekané vedení po pouhých dvou střelách na branku. Z pohledu Vítkovic se ale už v následujících okamžicích projevil potěšitelný fakt: pokud domácí tým hrál na plné obrátky, tak Ostravu prakticky k ničemu nepustil.

Což se záhy začalo projevovat také na už zmíněné světelné tabuli. Ještě do konce první periody totiž dvěma zásahy rozehrála svůj koncert Halfarová a vedení na stranu Vítkovic převrátila svým prvním zásahem Ďuríková.

V první polovině druhé části Vítkovice prakticky rozhodly o osudu utkání: za devět minut nasázely pět branek, samy inkasovaly pouze jednou a dílčí skóre 8:3 donutilo hostujícího kouče Jakuba Robenka k oddechovému času.

Čas na odpočinek hostům prospěl, minimálně se jim povedlo zastavit brankový příděl, protože do konce prostřední periody už branka nepadla. Brankový půst si ale hráčky obou celků vynahradily ve třetí části.

Vítkovice nejprve sehrály tříbrankovou sérii, kterou korigovaly Veronika Káčová s Markétou Režnarovou, jenže poté se prosadily kapitánka Denisa Ferenčíková s výborně hrající Halfarovou. Na konečných 14:6 pak upravila Ivana Šupáková, která tak konečně ukončila své střelecké trápení a snad se nastartovala k výkonům, jaké by si sama jistě představovala.