Vítkovice i s Vavrečkou přivítají Chodov

04. ledna 2007, CD

Do prvního zápasu roku 2007 vstoupí Vítkovice se staronovou tváří.

 

   TJ JM Chodov se vyšvihl již na sedmou příčku tabulky. Lídrem týmu je určitě navrátilec Václav Culka, který se přišel ze Sparty a je jednoznačně vůdčí osobností týmu Za 12 zápasů nasbíral 22 bodů za 15 branek a 7 asistencí. V brance Chodova nemá dobrou sezonu Petr Pajer, také velká postava českého florbalu, naopak velmi dobře se jeví jeho nástupce Jan Barák, který si pro své výkony vysloužil přízeň trenérů juniorské reprezentace. Poslední zápasy však překvapivě dostává příležitost Jiří Pelcman. 
   V týmu působí také Michal Hanic. Dravý útočník odešel do Chodova před sezonou z Vítkovic. V deseti zápasech nasbíral 9 bodů za 5 branek a 4 asistence.

   Tým Vítkovic by měl být doplněn o jedno velké jméno. Na soupisku se pravděpodobně vrátí Jan Vavrečka, zkušený útočník, který patří do zlaté generace. Vavrečka pamatuje dobu, kdy Vítkovice porážely ve finále Tatran. Snad se s ním zlaté časy vrátí.
   Trénovat začíná i dlouhodobě zraněný Roman Ciompa, takže silné brankářské trio Ciompa-Grečmal-Urban by mělo být opět pohromadě.
   Naopak mimo je stále Tomáš Sladký, problémy s kotníkem zřejmě nepustí do hry Romana Švancera.

   Vítkovice momentálně figurují na třetím místě tabulky. Po nepříjemné šňůře porážek se propadly až na šestou příčku, ale poslední dvě vítězství tým opět vyšvihly nahoru. Na vedoucí dvojici Brno-Tatran ztrácí 4, resp. 5 bodů.

   První letošní vzájemný zápas Vítkovice na Chodově zvládly. Jasně vedly již 5:0, pak polevily a soupeř dokázal snížit na rozdíl jediné branky, ale v závěru zápasu rozhodli dalšími brankami Hrubý a Vaněk. Detail zápasu zde.