Rytířky se na finále Poháru naladily výhrou 11:1 s Bohemians

15. ledna 2018, Michal Dannhofer

Třemi brankami se blýskly Barbora Husková s Denisou Ferenčíkovou

Vítkovické rytířky se naladily před úterním pohárovým finále v Mostě na pozitivní vlnu díky vysoké výhře na palubovce Bohemians. Pražský soupeř nenaplnil předpoklady a o osudu utkání bylo bleskově rozhodnuto. Vítkovice nakonec zvítězily vysoko 11:1, když svému soupeři dovolily pouze sedm střel na branku.

Obecně se očekávalo, že především v první polovině utkání bude celek Bohemians nepříjemným soupeřem, až poté se měla projevit přeci jen vyšší kvalita Vítkovic. Opak byl ale pravdou. Nebudeme daleko od pravdy, když řekneme, že Bohemians utkání vůbec nevyšlo.

Už po první dvacetiminutovce to bylo 4:0, když se trefily Šupáková s Huskovou a dvakrát polská akvizice Justyna Krzywak. Povedený nástup do utkání pak v čase 20:18 potvrdila brankou kapitánka Denisa Ferenčíková.

Slovenská legionářka přidala ještě před polovinou utkání šestý zásah, poté se ale až do konce druhé třetiny prakticky nic nedělo. Na začátku třetí třetiny podruhé skórovala Husková, poté se zásluhou Divišové dočkala čestného zásahu také Bohemka.

Vítkovice ale na inkasovanou branku odpověděly dalšími čtyřmi góly, přičemž Ferenčíková s Huskovou dokončily hattrick, za zmínku stojí také zápis Ivany Šupákové 2+1.

FbŠ Bohemians - 1. SC TEMPISH Vítkovice 1:11
branky: 47. Anna - Marie Divišová - 5. Ivana Šupáková, 11. Justyna Krzywak, 15. Barbora Husková, 20. Justyna Krzywak, 21. Denisa Ferenčíková, 29. Denisa Ferenčíková, 43. Barbora Husková, 49. Ivana Šupáková, 54. Barbora Husková, 55. Denisa Ferenčíková, 58. Michaela Šponiarová; rozhodčí: Kateřina Hátlová - Lenka Jansová; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 43; zásahy brankářů: Jitka Omelková 17 - Lenka Kubíčková 6; po třetinách: 0:4, 0:2, 1:5;

Tomáš Grigar (FbŠ Bohemians): „Zápas ve kterém jsme celou dobu tahali za kratší konec. Bohužel nám především ve druhé třetině chyběla chuť do hry. Děkujeme soupeři za utkání a přejeme hezkou cestu domů. Příští týden odvedeme o hodně lepší výkon!“

Richard Urban (1. SC TEMPISH Vítkovice): „Zápas se odvíjel dle nacvičených akcí, které jsme trénovaly, myslím že holky plnily co měly a měly chuť zvítězit. Teď nás čeká úterní finále poháru, tak už pozornost směřujeme tam. Děkuji soupeři za utkání.“