Defenziva juniorek = 153 minut bez inaksované branky!!!!!!

22. ledna 2007, Jiří Kroupa

Víkendový olomoucký trip přinesl nevídaný kousek obrany juniorek v čele s famózní brankářkou Lucií Kluzovou. Vítkovické mladice odehrály tři zápasy s týmy z druhé poloviny tabulky a ani v jednom z nich neikasovaly!

      Víkendový olomoucký trip přinesl nevídaný kousek obrany juniorek v čele s famózní brankářkou Lucií Kluzovou. Vítkovické mladice odehrály tři zápasy s týmy z druhé poloviny tabulky a ani v jednom z nich neikasovaly. A jelikož sami vždy nějaký ten gól vstřelily, odvezly si z hanácké metropole plný počet devítí bodů při skóre 12:0. Posledním, kdo vítkovickou obranu překonal, byla Vojnarová z FBC Ostrava ve druhé třetině (čas 12:02) vzájemného klání mezi ostravskými studentkami. Od té doby nebyla obrana Vítkovic překonána a dvě a půl hodiny bez inkasované branky, to je opravdu husarský kousek.

 

Vítkovice – Lipník 2:0

      V prvním zápase olomouckého maratonu čekal na děvčata papírově nejtěžší celek z Lipníka. Tabulkové předpoklady se naplnily, neboť lipenská děvčata svým vysunutým napadáním nadělala hodně paseky v rozehrávce Vítkovic. Ty mají naštěstí ve svém kádru Terezu Horákovou, která udělala ze zápasu svou one woman show. Nejdříve střelou z otočky v první třetině překvapila brankářku Lipníka, poté si ještě v témže dějství šla sednout jako jediná na trestnou lavici a ve druhé třetině se opět prosadila z prostoru za brankou. Více se toho až na pár šancí na obou stranách neudálo.

 

Vítkovice – Petrovice  5:0

      Tým Petrovic je znám svojí agresivní hrou a tak bylo jediným cílem, samozřejmě kromě nuly a třech bodů, se nezranit. První třetina rozhodla o celém zápasu. Nejdříve na sebe upozornila nová vůdkyně Tereza Horáková, která nejenom že jeden gól dala, ale na další dva i přihrála a zamotala tak trenérovi hlavu s ohledem na její budoucí post. Nejkrásnější moment zápasu přišel o minutu později. Jednodotykovou souhru Silvie Kovalské a Petry Haluzové zakončila prvně jmenovaná členka širší juniorské reprezentace střelou do šibenice. Další tři branky již jen kopírovaly obraz hry, ve kterém to místy vypadalo, jako kdyby Vítkovice hrály 45 minutovou přesilovku.

 

Vítkovice – Olomouc 5:0

      První třetina opět rozhodla. Během ní děvčata nastřílela všechny góly, když se činila převážně autorka hattricku Zuzana Kůrková. Ta během krátké chvíle předvedla všechny typy zakončení. Střela z otočky, z první i tenisovým způsobem z voleje. Pozadu ovšem nezůstala ani hodně aktivní Horáková ani znovuzrozená střelkyně Haluzová. I přes soustavný tlak a  sposutu šancí juniroky už další gól nepřidaly. S přibývajícím časem se navíc projevavalo to, že děvčata už toho měla plné kecky a některé po sérii tří zápasu už jen plantaly nohama.

 

      Vzhledem k náročnosti turnaje se tým rozhodl odcestovat k turnaji již v pátek večer s jasným cílem ztmelování party. Děvčatům za jejich výkon patří poklona, brankářkou počínaje a poslední hráčkou konče, neboť celý turnaj tým odehrál pouze s osmi hráči do pole. Juniorky tak při pohledu na tabulku lehce odskočily svým pronásledovatelům, což není tak podstatné jako fakt, že plnou třetinu z 15 zápasů odehrály s nulou a inkasovaly, věřte, nevěřte, pouhých 16 branek při celkové bilanci 14 výher, jedné prohry a skóre 75:16.!!!!!!