Rytířky jedou do Prahy o den napřed, pokusí se vyhrát základní část!

03. března 2018, Michal Dannhofer

Na půdě Ivanti Tigers je třeba vyhrát v základní hrací době!

Těžká, leč očekávaná bitva je tady! Florbalistky Vítkovic se v posledním kole základní části postaví v přímém souboji o vítězství v základní části Ivanti Tigers, nad kterým potřebují bezpodmínečně zvítězit za tři body.

Jejich výchozí není optimální, ale ani neřešitelná. Na svého soupeře ztrácí tři body a prohrály také první vzájemné utkání na Dubině poměrem 3:4, ale vzhledem k tomu, že utkání dopadlo – relativně – nízkým skóre a navíc mají pouze jednobrankovou ztrátu, tak to není nic, s čím by si družina kapitánky Denisy Ferenčíkové nemohla poradit.

Základní premisa je jasná: je třeba bezpodmínečně vyhrát v základní hrací době, a to minimálně stejným výsledkem, jakým vyhrál Ivanti Tigers. V případě vyšší než jednobrankové výhry budou Vítkovice automaticky první, stejně tak, pokud vyhrají o jednu branku ve vyšších cifrách než Ivanti Tigers na Dubině (třeba 10:9).

Hraje se především o lepší výchozí pozici při boji o postup do Superfinále. Zatím nikdy v historii ženské extraligy se například nestalo, aby si první tým po základní části zvolil v semifinále celek, který se umístil jako třetí. V tomto případě by se tak Vítkovice – teoreticky – vyhnuly Chodovu.

Ale o tom všem se teprve rozhodne…

Ivanti TIGERS FK Jižní Město – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 14.00, SH Jižní Město