Klíčové bude vyhrávat osobní souboje, říká před odvetami Josef Rýpar

17. března 2018, Redakce

Vítkovický univerzál v rozhovoru pro web

Ahoj Josefe, o víkendu se vydáváte do Prahy za stavu 1:1. Vstup do čvrtfinále na Dubině tedy asi nebyl úplně na 100% podle vašich představ. Je něco, čím vás Tatran v prvním střetnutí překvapil?
Ahoj, máš pravdu, vstup do série pro nás nebyl vůbec dobrý, ale snad jsme se poučili a tak nepovedený zápas, jako byl ten první, se již nebude opakovat. Vyloženě nás nepřekvapili, jen hráli efektivně a proměňovali šance, které měli.

Jaký je tedy cíl pro nadcházející dvě utkání na střešovické hale Stodola?
Cíl je jasný, odvézt ze Stodoly dvě vítězství a v úterý na Dubině ukončit sérii.

Jak jsi spokojen se svým osobním výkonem v úvodních zápasech?
Spokojen se svým výkonem určitě nemůžu být. Akorát z fyzické části to nebylo špatné. Naopak co se týče technické stránky zápasu, mám na čem pracovat.

Co bude klíčové pro to, abyste Tatran přetlačili a dokráčeli si pro postup do semifinále?
Klíčové určitě bude vyhrávat osobní souboje a být kompaktní v obraně. Nedílnou součástí vítězství je taky proměňování šancí.

Může být výhodou, že už v prvním kole se utkáváte se silným soupeřem a čeká vás série, ve které budete mít s protivníkem mnohem více práce než třeba Chodov nebo Boleslav?
Určitě to může být výhodou, ale zároveň nemusí.Věřím ale, že pro nás to nakonec výhoda bude, jako v moji první sezóně ve Vítkovicích, kdy jsme dokráčeli až do finále.

Je něco specifického na Tatranu a jeho hře v této sezóně?
Specifického asi úplně ne. Je to tým plný mladších kluků, kteří hrají dlouho spolu, už od mládeže.