Úspěšný víkend mladších žáků A

31. ledna 2007, Kotelníci

V sobotu 27.1.2007 čekalo družstvo mladších žáků A dvojutkání v rámci 14. kola severomoravské ligy mladších žáků divize II. Soupeři jim byly celky Paskova a FBC Pepino Ostrava.


      Vítkovice byly zasaženy marodkou některých hráčů základní sestavy, takže všichni byli v očekávání, jak se povede celku v utkáních, hlavně pak proti městskému rivalovi Pepinu.

      Paskov však byl v prvním utkání oslaben ještě více než „naši“, takže nastoupil k utkání pouze s pěti hráči a brankářem. Vzhledem k tomu, že to bylo proti „nám“ již jejich druhé utkání,jejich fyzický fond již byl značně vyčerpán. Podle toho to také na hřišti vypadalo. Celé utkání měli naši kluci jasnou převahu a skóre 4:0 po dvou gólech Petra Jankulára a jednom Matěje Gracy a Martina Ritze mohlo být ještě vyšší.

      Pepino bylo také oslabeno marodkou, kdy kromě jiných mu chyběli i dva brankáři. Takže utkání bylo stejně jako to před vánocemi značně vyrovnané. Štěstěna stála při vítkovických hráčích, kdy ve 4. minutě po skrumáži před brankou Pepina míček doputoval do soupeřovy branky. Byl to velmi diskutovaný gól, neboť padl patrně nechtěným odrazem od nohy Jardy Janíčka nebo Tomáše Kasince. Dále pak to byl už z „naší“ strany zkušený výkon, kdy jsme osvědčili i fyzickou připravenost v nesčetných osobních soubojích a výsledek ubránili.

      Nutno říct, že soupeř měl během utkání na svých florbalkách míček častěji. Vyplývalo to z jeho snahy o zkorigování výsledku. Dali také vyniknout Lukáši Horkelovi ve vítkovické bráně při snaze využít naší chybnou rozehrávku. Útočník Pepina se ocitl sám z očí do očí proti našemu brankáři, ale ten dobře pozičně postaven vykryl jeho střelu.

      Byl to zase podařený víkend, kdy nám kluci kolem kapitána Petra Jankulára vedeni trenérem Sedlákem udělali velkou radost. Prodloužili šňůru zápasů bez obdržené branky na 6 utkání a vyhraných zápasů na 14 utkání.

Přejeme hodně štěstí v dalších utkáních.

 

Kotelníci ( myšleno od dvojsloví „vítkovický kotel“).