Muži si z náročného víkendu přivezli 5 bodů!

10. září 2018, redakce

V úvodu soutěže čekaly na muže dva dlouhé výjezdy. Páteční do České Lípy a nedělní do Znojma, o plný bodový zisk přepravila muže střelecká smůla na jihu Moravy...

V pátek odcestoval k prvnímu utkání nové sezóny mužský celek Vítkovic do České Lípy. I přes dlouhou cestu předvedli výborný výkon.

Menší zaváhání Vítkovic přineslo v úvodu utkání vedení České Lípě. Vyrovnání přišlo v 9. minutě z hole kapitána Tomáše Sladkého. V přesilové hře Vítkovic našel Rýpar na brankovišti volného Sladkého, který podsunul míček pod gólmanem. První gól vítkovické nakopl a nepustil Českou Lípu do hry. V 12. minutě se zapsal mezi premiérové střelce Vítkovic Roman Oborák, který přišel z prvoligového celku Petrovic a přinesl tím klid na hokejky svých spoluhráčů.

Druhá třetina byla v režii Vítkovic, vyhráli ji 3:0. Na 3:1 z pohledu hostí zvyšoval Ondřej Firda, kterého na středu našel další z nováčků ve Vítkovické sestavě Marek Polášek. Ve 37. minutě zvyšoval skóre Jan Jastřembský, který se nejlépe zorientoval v před brankovém prostoru. Posledním střelcem druhé třetiny byl Josef Rýpar, který v signalizované výhodě vymetl šibenici českolipské branky.

Vítkovice pokračovaly v tlaku a stále navyšovaly skóre. Na 1:6 zvýšil po pěkné kombinaci celé pětky Marek Bräuer. Sedmý Vítkovický gól byla florbalová pochoutka, když Sladký našel křižnou nahrávkou Jastřembského, který míček dopravil za záda Ponomareva. Česká Lípa už jen dokázala pouze korigovat skóre na 2:7, když po menším kolapsu vítkovické obrany prostřelil Součka Štěrba.

FBC 4CLEAN Česká Lípa - 1. SC TEMPISH Vítkovice 2:7
branky:
4. Petr Novotný, 57. Daniel Štěrba - 10. Tomáš Sladký, 12. Roman Oborák, 29. Ondřej Firda, 35. Jan Jastřembský, 37. Josef Rýpar, 48. Marek Bräuer, 50. Jan Jastřembský; rozhodčí: Přemysl Bališ - Peter Varga; vyloučení: 3:0; využití: 0:2; diváků: 309; zásahy brankářů: Ivan Ponomarev 17 - Lukáš Souček 4; po třetinách:1:2, 0:3, 1:2.

Vyjádření trenéra hostí pana Pavla Bruse: „Dlouhá cesta a velmi tvrdé utkání. Na start ligy perfektní prověrka. Jsem rád, že jsme se popasovali se hrou soupeře a předvedli kvalitu a sílu v útoku a tvrdou obranu. Letos budeme šílení. Těšíme se na sezónu...“



V neděli zavítaly Vítkovice do Znojma. Zápasy na jihu Moravy byly vždy vyrovnané a jinak tomu nebylo ani v neděli.

Lépe do zápasu vstoupilo Znojmo, když v 6. minutě otevíral skóre Josef Žižka. 20 sekund po Žižkově gólu srovnával nováček v sestavě Vítkovic, stále ještě junior Kryštof Malina. Do konce 1. třetiny promarnily Vítkovice několik obrovských šancí skórovat, do šatny se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Druhá třetina byla mnohem záživnější. Hned po začátku se trefil Ondřej Firda. Opět po pár minutách bylo srovnáno z hole Martina Pánka. Vítkovice si vzaly vedení zpět ve 24. minutě zásluhou Romana Oboráka. Ve 33. minutě srovnal stav na 3:3 Tomáš Kucharič, ale Vítkovice odpověděly hned za 21 vteřin z hole Marka Bräuera. Vzápětí bylo opět srovnáno 4:4, skóroval Tomáš Kucharič a začínalo se opět od nuly.

V úvodu třetiny nabídlo Znojmo Vítkovicím přesilovou hru, kterou proměnil Josef Rýpar po asistenci Tomáše Sladkého. Znojmo dokázalo vyrovnat až v samém závěru třetiny v přesilové hře z hole Martina Šindeláře. Prodloužení neurčilo vítěze zápasu, došlo tak až na trestná střílení. V nájezdech byly lepší Vítkovice, když rozhodující branku vstřelil Josef Rýpar.

TJ Znojmo LAUFEN CZ - 1. SC TEMPISH Vítkovice 5:6pn
branky:
7. Josef Žižka, 24. Martin Pánek, 33. Tomáš Kucharič, 34. Tomáš Kucharič, 55. Martin Šindelář - 8. Kryštof Malina, 22. Ondřej Firda, 25. Roman Oborák, 33. Marek Bräuer, 46. Josef Rýpar, N Josef Rýpar; rozhodčí: Filip Drápal - Jakub Pospíšil; vyloučení: 1:2; využití: 1:0; diváků: 225; zásahy brankářů: Jan Hándl ? - Petr Gurkovský ?; po třetinách: 1:1, 3:3, 1:1, 0:0.

Komentář trenéra hostů Pavla Bruse: Můj pocit ze zápasu je takový, že po první třetině mohlo být hotovo, po druhé taky, no a pak z toho bylo drama. Do útoku jsme zahráli velmi dobře, ale 5 obdržených gólů je strašně moc.