PREVIEW: Ženy čeká daleký výjezd za plzeňským nováčkem

13. září 2018, Michal Dannhofer

Tak daleko ještě ženský extraligový tým za soupeřem v nejvyšší soutěži necestoval

Hned první výjezd v sezoně bude pro vítkovické rytířky ten vůbec nejdelší. Dokonce se dá říci, že tak daleko ženský extraligový tým ještě za svým soupeřem nejel. V sobotu se ale tým hlavního trenéra vydá do Plzně, města, které v posledních letech proslulo především kvalitním fotbalem.

Vítkovické ženy ale nečeká souboj ve Štruncových sadech, nýbrž na Borech. Na dohled od tamní známé věznice se totiž utkají s nováčkem extraligy, celkem FBŠ SLAVIA FatPipe Plzeň. Ten postoupil do nejvyšší soutěže na letos na jaře, když ve finále porazil Bulldogs Brno a v extralize tak nahradil Královské Vinohrady.

Výhodou celku trenéra Víta Procházky může být, že zůstal prakticky celý pohromadě. Kapitánkou je Nikola Staňková, která má zkušenosti například z SSK Future. Plzeň se navíc prezentovala sympatickým výkonem také v prvním extraligovém kole, když sice podlehla poměrně vysoko Olomouci 4:9, ale doplatila vesměs na produktivitu.

Vítkovické rytířky se při úvodním vystoupení představily domácím divákům na Dubině proti Jičínu. Nový celek pod vedením trenéra Tomáše Martiníka zahájil ročník úspěšně a připsal si tři body za výhru 9:1. Dvě branky si připsala Denisa Hyršová, hned čtyři body pak zapsala Zuzana Šponiarová.

FBŠ SLAVIA FatPipe Plzeň – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 14.00, Slavia VŠ Plzeň