Rytířky zvládly nejdelší výjezd v sezoně a z Plzně přivezly výhru 12:3!

15. září 2018, Michal Dannhofer

Čtyřmi body se blýskla Eliška Planková, krásné branky jdou také za obránkyněmi Kolářovou a Theimerovou

S očekáváním dlouhé cesty se vydaly vítkovické rytířky na cestu do Plzně. Pendolino je tentorkáte nevysadilo na pražském hlavním nádraží, ale až v Plzni. Nedaleko proslulé věznice na Borech se tak postavily tamnímu extraligovému nováčkovi.

V brance dostala příležitost Petra Klečková, která mohla od začátku sledovat povedený výkon Elišky Plankové, ta již v páté minutě vstřelila druhou branku a Vítkovice tak vedly 2:0. Klečková vychytala samostatný únik Maškové a v sedmé minutě to bylo 3:0 – Planková tentokráte našla přihrávkou Barboru Huskovou.

Poté se nováček z Plzně osmělil a dokázal si najít možnosti, ze kterých uměl zahrozit. V deváté minutě tak snížila Böhmová, v čase 15:32 se pak prosadila Hyršová, premiérový bod za asistenci zapsala Lenka Novotná. Sympatické bylo, že Novotnou při jejím praktickém debutu za Vítkovice povzbuzovala v hledišti prababička.

Hyršová se prosadila do první sirény ještě jednou, dočkala se také Plzeň, konkrétně Mašková.

Na začátku druhé části využily Vítkovice přesilovku, jinak se pokračovalo ve shodném duchu: Vítkovice měly více ze hry, Plzeň ale hrozila z rychlých kontrů. Od druhé třetiny se rozchytala k velice solidnímu výkonu Klečková, která zneškodnila několik šancí soupeře. V čase 28:41 potěšila nechytatelnou pumelicí Kolářová, na druhé straně se pak chytře prosadila Suková. Na svou kolegyni navázala ve 36. minutě další skvělou ranou Theimerová, gólový účet druhé části pak uzavřely Vítkovice další brankou.

V poslední části se utkání již prakticky jen dohrávalo. Vítkovice třemi brankami Lucie Suchánkové, Plankové a Peterkové uzavřely skóre na 12:3, přičemž ještě nechaly v několika situacích vyniknout brankářku hostí Kateřinu Fialovou. Dílčí nulu za třetí třetinu si pak připsala brankářka Klečková, která při své premiéře v extralize žen předvedla dvanáct úspěšných zákroků.

Vítkovické rytířky tak zvládly historicky nejdelší výjezd na utkání nejvyšší ženské soutěže a zpět do Ostravy dovezly v sobotních nočních hodinách vítězství 12:3, které je udrželo na prvním místě tabulky, mezi týmy, které dosud mají plný počet bodů, totiž mají nejlepší skóre. Zkouška ohněm je čeká v dalším kole, ve kterém cestují na palubovku Chodova.