Vítkovice podlehly doma i SSK Future

03. února 2007, CD

Dvě třetiny váhání stály domácí všechny body.


      Další porážku zaznamenali florbalisté Vítkovic, již třetí v řadě. 

      Začátek zápasu znamenal pro už tak ztichlou halu na Dubině další zmrazení. V desáté minutě zvyšoval Šimek již na 3:0 z pohledu Future a vypadalo to, že brankář Grečmal bude podruhé za sebou střídat. Tentokrát ale odolal a posléze se rozchytal ke spolehlivému výkonu. Vrátit Vítkovice do zápasu mohl ještě v první třetině Mimra, ale sólový únik neproměnil. Vítkovice měly také poměrně hodně brankových možností, ale zdaleka nebyly tak efektivní jako soupeř. Future po třetí brance začlo zdlouhavě rozehrávat, spíše takticky šetřit čas a vyrážet do nebezpečných protiútoků.

      Druhá třetina diváky rozhodně nenadchla jak herně, tak ani brankově. I po druhé siréně byl stav 3:0 pro hosty. Několik málo šancí pochytali oba brankáři Daniel Grečmal a David Rytych.

      Do třetí třetiny nastoupily Vítkovice jako vyměněné a od první minuty začaly bušit na Rytychovu svatyni. Martin Vladař se přesunul do útoku, kde naopak již nenastopil Jan Vavrečka, který po ostrém souboji ze druhé třetiny nebyl schopen pokračovat ve hře. Tento nechtěný tah se ukázal jak dobrý. S Vladařem přicházely i nebezpečné šance, Rytych měl se střelami Vítkovických daleko víc starostí. Ve 46.minutě za něj přeci jen míček protlačil vítkovický kapitán Vladař. Za minutu nastřelil Both tyčku a z další šance přišel další gól. Čepica našel Petra Kološe a ten se trefil výstavně- 2:3. 
      Rytych byl v neustálé permanenci. V 53.minutě utekl do brejku Krupička, ale Grečmal svůj tým podržel. V 57.minutě spálil tutovku opět Vladař. Definitivní rozhodnutí přišlo v 58.minutě. Právě když se schylovalo k drtivému tlaku domácích, utekl míček Kološovi a situaci 2 na 1 vyřešil Krupička s přehledem, když předložil před prázdnou branku Šimkovi. Grečmal si sice na míček sáhl, ale brance nezabránil.

      Skvělý zápas opět odehrál Jan Jelínek. "První třetina a její výsledek hovoří za vše." posteskl si po utkání.
      Do utkání opět zasáhl i ne zcela zdravý Tomáš Sladký, i když jen sporadicky. "Nebylo to ono, ale věřím, že za čtvrnáct dní již odehraju celé utkání na sto procent a pomůžu tak svému týmu dostat se z útlumu. Musíme konečně vyhrát!"

      Další utkání odehrají Vítkovice po reprezentační přestávce 17.2. na MSH Dubině proti Mladé Boleslavi.