Ženy pojedou v neděli opět do Prahy, předtím je ale doma čeká celek Olomouce

27. září 2018, Michal Dannhofer

Nejvyšší florbalové soutěže pokračují ve zběsilém tempu!

Vítkovické extraligové Rytířky čekají pod vedením hlavního trenéra Tomáše Martiníka další dva zápasy nejvyšší soutěže. Po výjezdech do Plzně a na Chodov se nejprve v pátek představí doma proti Olomouci, následovat bude výjezd do středočeské Hostivice, kde má od léta domácí sídlo tým Panthers Praha.

Zápas s Olomoucí bude pikantní z několika úhlů pohledu. Tak především: na Dubinu by se měla vrátit klubová legenda Lenka Kubíčková, o tom, zda dostane přednost ona nebo zápas odchytá Martina Franková ale samozřejmě nevíme. Současná trenérka Alice Pavlíková měla během své hráčské kariéry možnost přesunu do Vítkovic, v Olomouci své první extraligové ostruhy sbírala také Sára Seevaldová. V loňské sezoně pak na Hané působily Kateřina Peterková s Terezou Mikulovou.

Olomouc zatím získala pět bodů na domácím hřišti: v prvním kole porazila Plzeň, v tom zatím posledním pak po nájezdech Jičín.

O 48 hodin později zamíří rytířky do Prahy, aby se následně vydaly do středočeské Hostivice. V tamním sportovním centru totiž má od léta domovskou základnu celek Panthers Praha, který by měl patřit k takovým černým koňům celé soutěže. V prvním kole sice zaváhal s Chodovem, další dva zápasy už ale hráčky Panthers zvládly a získaly skalpy Olomouce a Plzně.

Utkání na Dubině začíná v pátek, v 15.00, zápas s Panthers pak v 16:00 v neděli.