Na Dubině se čepovala desítka. Muži Vítkovic deklasovali Vinohrady

29. září 2018, Martin Maceček

Podruhé za sebou nasázeli soupeři deset gólů a v tabulce se posunuli na čtvrtou příčku. Florbalisté 1. SC Tempish Vítkovice porazili v 6. superligovém kole ve vlastní hale Vinohrady 10:1.

Pod vysoké vítězství se nejvýrazněji podepsal Lukáš Hájek, autor dvou branek a stejného množství asistencí, třikrát přihrával Jan Jastřembský a dvěma zásahy o sobě dali vědět ještě Adam Delong, Roman Oborák a Tomáš Sladký.

Tým trenéra Pavla Bruse začal zostra, po sedmdesáti vteřinách vedl o dva góly, ale nakonec se Pražanům začal pořádně vzdalovat ve skóre až v poslední třetině, v niž nastřílel šest gólů. „V zápase jsme měli dobré pasáže, ale i špatné. Výsledek je asi v pořádku, ale narovinu si řekněme, že máme laťku někde jinde,“ prohlásil vítkovický kouč po utkání.

V dalším pokračování Tipsport Superligy čeká na Vítkovice moravské derby – v neděli 30. září se od 18 hodin představí v Otrokovicích, které vítězstvím ve Znojmě 6:3 přerušily čtyřzápasovou sérii porážek.

1. SC Tempish Vítkovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 10:1 (2:1, 2:0, 6:0)
Branky a nahrávky: 1. Nehera (Jastřembský), 2. Hájek (Šebesta), 28. Oborák (Hájek), 30. Sladký (Jastřembský), 45. Malina (Bräuer), 46. Delong (Rýpar), 53. Delong, 54. Hájek (Šebesta), 57. Oborák (Hájek), 59. Sladký (Jastřembský) – 11. Linhart (Hanák). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 212. Vývoj skóre: 2:0, 2:1, 10:1. Nejlepší hráči zápasu: Roman Oborák – Martin Rossi. Střely na branku: 32:9.

Vítkovice: Souček – Nehera, Rýpar, Jastřembský, Sladký, Delong – Šebesta, Hubálek, Malina, Firda, Oborák, Polášek, Gattnar, Řezanina, Vilím, Hájek, Bräuer, Besta.

Vinohrady: Weissgärber (45. Mazák) – O. Stuchlík, Hanák, Skřivánek, Linhart, Z. Stuchlík – Jelínek, Vnuk, Lanc, Raiter, Otta, Houra, Rychetník, D. Záň, Kachnič, Šimík, Hartman, J. Záň, Rossi.