JUNIOŘI: Derby-série zatím s nerozhodnou bilancí.

30. září 2018, Tomáš Sladký

Náročný program předkola KB-ligy juniorů pokračuje ve velkém tempu. Na závěr tzv. DERBY-série dorazí ve středu na dubinu ostravské FBC!

Skóre městského derby s FBC bylo sice jako na houpačce, v ČPP aréně se ale po většinu času hrálo na jednu bránu. Po bezduchém úvodu, kdy soupeř třikrát trestal z brejků, dokázaly Vítkovice ve druhé části vytrvalým ostřelováním otočit vývoj na 4:3. Třetí třetina se však modrobílým vůbec nepovedla a "zápas" opět v nesnesitelně uřvané atmosféře vyhrálo FBC 7:4. Vítkovice sice zasypaly domácího brankáře 56 střelami, ujaly se však pouze čtyři z nich.

Komentář trenéra hostí pana Tomáše Sladkého: Otřesné, vystresované utkání, lituji všechny diváky, kteří přišli na florbal a viděli házenou. Jsme impotentní, ztratili jsme 3 body. Děkuji.

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA - 1. SC TEMPISH Vítkovice 7:4
branky:
2. Dominik Kaloč, 5. Dominik Kaloč, 12. Matěj Matoška, 41. Dominik Kaloč, 48. Dominik Kaloč, 48. Daniel Flašar, 53. Jakub Přikryl - 14. Rostislav Gattnar, 34. Rostislav Gattnar, 37. Jakub Koch, 39. Rostislav Gattnar; rozhodčí: Pavel Hála - Vladimír Hála; vyloučení: 2:2; využití: 1:1; diváků: 113; zásahy brankářů: Petr Maláč 52 - Štěpán Zerzoň 19; po třetinách: 3:1, 0:3, 4:0.

V sobotu pak přijelo na Dubinu havířovské Torpédo. Čekala se divoká odplata za porážku z prvního střetnutí obou týmů. Po slibném úvodu se však přihlížející pouze pronudili první třetinou až ke stavu 2:3 z pohledu domácích! Po menším ujasnění situace v šatně během první přestávky se tempo zápasu zvýšilo, ale do šaten se šlo opět za nepříznivého stavu 5:6. V závěrečné periodě nakonec Vítkovice dokázaly silou vůle a velkého štěstí zápas otočit a udržet těsné vedení až do konce. Po výsledku 9:8 si připsaly životně důležité tři body do tabulky záludného předkola, kde je čekají ještě čtyři utkání!

Komentář trenéra domácích, pana Tomáše Sladkého: K zápasu se raději moc vyjadřovat nebudu. Doufám, že si všichni zapamatují to, co se dělo po první třetině v šatně. Díky soupeřům a pořadatelům za uspořádání zápasu. Ve středu se uvidíme na derby!

1. SC TEMPISH Vítkovice - Florbal Exelsior Havířov 9:8
branky:
5. Lukáš Herblich, 12. Lukáš Herblich, 26. Rostislav Gattnar, 28. Lukáš Herblich, 28. Tomáš Hanzlík, 41. Jakub Koch, 41. Lukáš Herblich, 50. Jan Besta, 58. Lukáš Herblich - 13. Jan Fiedor, 17. Ondřej Čech, 20. Martin Kutáček, 29. Martin Kutáček, 37. Jan Fiedor, 37. Tomáš Habrnál, 43. Ondřej Drong, 50. Adam Feber; rozhodčí: Michal Prouza - Petr Rogowski; vyloučení: 2:3; využití: 1:0; diváků: 60; zásahy brankářů: Patrik Plevák 13, Štěpán Zerzoň 8 - Vojtěch Marszalek 23; po třetinách: 2:3, 3:3, 4:2.

Nejbližší utknání se odehraje již tuto středu! DERBY-sérii zakončí Vítkovice doma na Dubině opět s FBC Ostrava od 19:00! Na tomto zápase budeme zcela výjimečně vybírat vstupné (20kč), celý výtěžek bude věnován na sportovní účely juniorského A-týmu, děkujeme za pochopení!