Rychlost ve Vítkovicích je obrovská, team building prolomil ledy, hlásí Barbora Suchánková

03. října 2018, Michal Dannhofer

Přínášíme rozhovor s novou vítkovickou extraligovou útočnicí

Barbora Suchánková se k Vítkovicím připojila na poslední chvíli. „Byla to docela rychlá akce a musím přiznat, že se mi to na začátku zdálo jako docela nereálné,“ přiznává. Původně totiž mohla působit v jiném extraligovém oddíle „Přestup se urodil na turnaji Czech Open, měla jsem možnost hrát za Židenice, ale řekla jsem si, že když chci změnu, tak ji udělám pořádně, všechno jsem zvážila také z pohledu školy a dojíždění a skončila jsem ve Vítkovicích,“ usmála se.

Co přimělo šikovnou blondýnku ke změně? „Po době strávené v Olomouci jsem se dostala do určitého stavu stagnace, kdy jsem dokonce zvažovala, že skončím s florbalem úplně. Ale nakonec jsem si řekla, že jsem ještě mladá a že by stálo za zvážení, jestli bych neměla zkusit ještě něco jiného a pokud se to nepovede, tak pak skončit. Každopádně jsem u sebe v Olomouci neviděla posun,“ nechává nahlédnout do svých myšlenek.

Ve Vítkovicích musí bojovat o každé extraligové střídání, takovou pozici už v Olomouci neměla. „Je to určitě něco úplně jiného. V Olomouci jsem byla hráčkou základní sestavy a nechci říkat, že jsem měla něco jistého, ale tady ve Vítkovicích je to úplně jiné. Strašně mě baví tady ve Vítkovicích makat a pokud bych třeba jen měla sbírat zkušenosti na tréninku, tak je to obrovský posun,“ pochvaluje si.

Líbí se jí také tréninkové jednotky trenérské trojice Martiník – Dudešek – Velecký. „Je jich hodně, ale pokud mám vypíchnout jeden, tak řeknu rychlost. Když jsem tady přišla na první trénink, tak jsem koukala, jak je všechno ve velké rychlosti, která je neskutečná, na nic se nečeká a pak také v organizaci hry,“ promluvila o rozdílech mezi Olomoucí a Vítkovicemi.

Ženský tým prošel výraznou změnou, jak Barbora prozradila, hodně pomohla týmová akce na Sepetné. „Myslím si, že mě holky vzaly docela dobře. Snažím se s nimi komunikovat a pomohl nám team building, ten hodně prolomil ledy, takže si myslím, že v týmu aktuálně není hráčka, která by se cítila nějak odstrčená. Myslím si, že jsme si s holkama sedly, jsem hodně komunikativní, takže se snažím mluvit a holky jsou super,“ chválí svůj nový tým.

Ambice má vysoké. „Myslím si, že ty nejvyšší. Podle mě na to pořád máme a musí se s námi počítat,“ věří Barbora Suchánková.