POZOR!!! Muži Vítkovic hostí úřadující mistry z Mladé Boleslavi!

05. října 2018, Martin Maceček

Třeskutá bitva, parádní florbal a předem naprosto neznámý průběh. Takové bývají v posledních letech souboje Vítkovic a Mladé Boleslavi. První letošní vzájemné utkání se hraje v neděli 7. října od 16 hodin u nás na Dubině!

ŠLÁGR JE TADY!

Repríza jarního Superfinále slibuje náramnou podívanou, vždyť proti sobě nastoupí nejen dlouhodobě nesmírně kvalitní týmy, ale zároveň i mužstva, která pomalu chytají fazónu. Naši muži v posledních třech zápasech nejenže posbírali všech deset nabízený bodů, ale soupeřům přitom nastříleli dvacet pět gólů. „V Otrokovicích jsme mohli dát už do poloviny zápasu i víc než konečných pět gólů, nakonec si však u týmu cením perfektní morál a koncovku pod kontrolou,“ prohlásil Pavel Brus, trenér 1. SC TEMPISH Vítkovice.

Středočeši vyhráli dokonce pět posledních utkání a ve třech po sobě jdoucích dali nejméně dvanáct branek. „Znojmu jsme ale mohli dát ještě víc gólů, na druhé straně jsme ale předvedli laxní obranu. Jsem rád, že jsme měli v programu konečně týden na přípravu, kterou jsme před zápasem s Vítkovicemi chtěli využít co nejlépe,“ řekl Jan Pazdera, kouč Mladé Boleslavi.

Nedělní utkání ale začne od nuly. A určitě se nedá předvídat, jak se bude vyvíjet. „Společně s městským derby a zápasy proti Chodovu či Střešovicím, jsou to pro nás Vítkovičáky nejprestižnější duely,“ uvedl kapitán domácích Tomáš Sladký.

V uplynulé sezoně se oba soupeři potkali hned čtyřikrát a třikrát se muselo rozhodovat až po třetí třetině. Dvakrát se přitom štěstí usmálo na Ostravany (v lize a finále poháru), jednou se radovali (v Superfinále) mladoboleslavští Technologové. Pouze v lednu se v lize zrodilo jednoznačné vítězství, když na palubovce soupeře Vítkovice deklasovali ambiciózní Středočeši.

Na druhé straně však Vítkovice doma Mladou Boleslav porazily v normální hrací době naposledy 4. dubna 2016, tehdy po výsledku 7:4 dorovnaly dech beroucí semifinálovou sérii na 2:2, kterou později proměnily dvěma výhrami na hřišti soupeře v postup do Superfinále.

Podobně jako v předchozích domácích zápasech čeká na diváky i doprovodný program – v TEMPISH Tipovačce zkuste trefit jméno hráče, který vstřelí první branku, o přestávce se na palubovce představí naši mladší žáci a partnerskou školou je nedaleká ZŠ Františka Formana.

1. SC Tempish Vítkovice – Technology Florbal MB

hala SC Dubina, neděle 7. října, 16 hodin

Rozhodčí: Kamil Sojka, Tomáš Sojka

Dosavadní sezonní superligové výsledky:

Vítkovice: Česká Lípa (v) 7:2, Znojmo (v) 6:5 sn, Sparta 4:5, Liberec (v) 5:6 sn, FBC Ostrava 10:3, Vinohrady 10:1, Otrokovice (v) 5:4.

Mladá Boleslav: Otrokovice (v) 5:4 pp, Chodov 5:6, Bohemians 8:7, Pardubice (v) 6:1, Vinohrady 12:3, Brno 13:1, Znojmo 12:6.

Nejproduktivnější hráči:

Vítkovice: Lukáš Hájek 13 (9+4), Jan Jastřembský 11 (3+8), Adam Delong 10 (6+4).

Mladá Boleslav: Jiří Curney 28 (16+12), Jan Natov 26 (14+12), Josef Pluhař 11 (5+6).

Nejlepší střelci:

Vítkovice: Lukáš Hájek 9, Adam Delong 6, Josef Rýpar 5.

Mladá Boleslav: Jiří Curney 16, Jan Natov 14, Josef Pluhař 5.

Poslední vzájemný zápas:

Superfinále florbalu 2018 (sobota 21. dubna):

Technology Florbal MB – 1. SC Tempish Vítkovice 6:5 pp (2:3, 1:0, 2:2 – 1:0)

Branky: 53. a 69. Tomašík, 11. Natov, 19. Jelínek, 22. Kološ, 59. Curney – 4., 59. a 60. Tokoš, 13. Rýpar, 16. Jan Šebesta.