Rytířky porazily Tatran 5:1 a z nepříjemného výjezdu získaly plný počet bodů

07. října 2018, Michal Dannhofer

V nejvyšší ženské soutěži debutovala Vlaďka Maděrová, skvělé zákroky předáděla Nikola Příleská

Očekávalo se, že Rytířky nečeká na půdě Tatranu nic snadného a bylo tomu tak. Tatran dělal Vítkovicím od prvních minut problémy a jen v prvních sedmi minutách musela brankářka Nikola Příleská vytáhnout několik efektních zákroků ze svého repertoáru.

Vítkovice následně ubránily oslabení a samy dostaly ve 12. minutě možnost přesilové hry, kterou využila pohotovou dorážkou Krzywak. Ve zbytku úvodní části měly oba týmy několik šancí, ale skóre se již neměnilo.

Od druhé třetiny Vítkovice zlepšily pohyb na hřišti, což vedlo také k tomu, že měly více ze hry. V polovině zápasu se radovaly podruhé, umístěná rána kapitánky Ďuríkové totiž zapadla přesně k tyči branky Elišky Drbalové. O tři minuty později uplatnila přehled na velkém brankovišti Trošková a bylo to 3:0 pro hosty.

Rytířky následně nevyužily přesilovou hru, aby se dvě minuty před koncem prostřední části prosadila Lucie Theimerová. Bohužel se ani v dalším utkání na Tatranu zápas neobešel bez příjezdu rychlé záchranné služby: deset minut před koncem totiž špatně došlápla domácí Lenka Faltusová a okamžitě bylo jasné, že utrpěla nepříjemné zranění, nejspíše kolenních vazů.

Po kratší pauze se pokračovalo a Vítkovice zvýšily vedení na 5:0, pohotová Husková totiž dokázala dorazit vlastní střelu. Nikola Příleská se nakonec čistého konta nedočkala, 130 sekund před koncem ji totiž překonala Liana Matěvosova.

Nakonec tak svěřenkyně hlavního trenéra Tomáše Martiníka zvítězily poměrem 5:1 a v neděli ráno přivezly domů cenné tři body. Stínem na utkání je zranění talentované tatranské útočnice Lenky Faltusové, které přejeme co nejdřívější návrat na hřiště.