DOMÁCÍ ŠLÁGR: Na Dubinu přijedou florbalistky Ivanti Tigers

12. října 2018, Michal Dannhofer

Sobota nabídne jeden z nejklasičtějších šlágrů české nejvyšší ženské soutěže!

Dámy a pánové, pohodlně se usaďte, bude to jízda! Tak nějak by se úplně klidně mohlo zvát na klasický duel dvou rivalů: 1. SC TEMPISH Vítkovice a Ivanti Tigers Jižní Město. Ať už se tým, který založily legendární trenérky Markéta Šteglová s Karolínou Šatalíkovou jmenoval jakkoliv, vždy patřil k nejužší české špičce.

Mezi čtyři nejlepší týmy Extraligy žen patří také nyní, ačkoliv má tak trochu podobný osud jako Vítkovice: před sezonou prošel razantní proměnou, na lavičce zůstal syn Markéty Šteglové, dřívější elitní florbalista Adam a přišlo několik mladých a talentovaných hráček.

V posledním kole navíc Ivanti Tigers vytasil možná trochu očekávaný trumf z rukávu: čerstvě vdanou kapitánku slovenské reprezentace Luciu Jelínkovou, která tedy plánovanou pauzu od nejvyšší ženské soutěže zkrátila na opravdové minimum.

V lize zatím Ivanti Tigers utrpěly porážky s Ostravou a Chodovem, bod ztratily také proti Liberci. V aktuální tabulce jsou tak se ziskem jedenácti bodů páté.

Domácí Vítkovice jsou zatím třetí se ziskem čtrnácti bodů, když podlehly v základní hrací době Chodovu a ztratily bod proti Panthers. Vzhledem k tomu, že v tomto kole spolu hrají také Ostrava s Chodovem, případná výhra by Ostravanky přiblížila elitní, zatím stoprocentní, dvojici.

Utkání na Dubině začíná v sobotu, v 17.00!