Na Dubinu zavítají Pardubice, pak se jede na Bohemku!

24. října 2018, redakce

Po reprezentační pauze se opět naplno roztočí kolotoč české Superligy! Čeká nás florbalový prodloužený víkend...

Vítkovice mají za minulou sezónu co vracet Pardubicím. Sokolové v minulé sezóně v obou vzájemných zápasech Vítkovice potrápili a šlo se až do prodloužení, ze kterého Vítkovice vždy vytěžily bod navíc. Naopak Bohemians je známá svou nepříjemnou hrou, se kterou umí potrápit, jak úřadující mistry, tak i tým pražské Sparty, který si momentálně drží první místo v tabulce.


Vítkovice odehráli minulé utkání proti odvěkému rivalovi a to proti střešovickému Tatranu. I přes výhru 6:5 z tohoto utkání neměl trenér Pavel Brus moc pozitivní pocity. Jeho slova zněla výstižně: „Pomalé, nekvalitní, nahráváme soupeři a po sobě házíme granáty, bez inteligence, no ale máme tři body“.

Pardubice v minulém dvoukolovém týdnu vyhráli nad Ostravou 6:5, ale o den později nestačili na Otrokovické Pantery, kdy promarnili tři body prohrou 7:5. I přes tento fakt, v komentáři po utkání, ocenil trenér Pardubic Ladislav Štancl své svěřence: „Cením si toho, že se hráči rvali až do konce i přesto, že to už bylo velice těžké“.

Bohemians trápila v posledním utkání a derby zároveň Spartu, která má letos vynikající formu. Do poslední chvíle šla vidět bojovnost, ale body nakonec brala Sparta. Trenér Bohemians Michal Jedlička komentoval zápas takto: „Škoda první třetiny, kdy nám soupeř utekl o tři branky. Opět nám scházela potřebná produktivita“.

Tímto zveme všechny fandy Vítkovic a kvalitního florbalu na dubinskou tribunu. Podobně jako v předchozích domácích zápasech čeká na diváky TEMPISH Tipovačka: Zkuste si tipnout stav po 1. třetině! Pro toto utkání je partnerskou školou ZŠ Jugoslávská.


Program mužů:

1. SC Tempish Vítkovice – Sokol Pardubice : hala SC Dubina, pátek 26. října, 19:30

FbŠ Bohemians –1. SC Tempish Vítkovice: hala SH Děkanka, neděle 28.října, 17:00