Rytířky čeká bitva o Ostravu, v neděli přivítají Liberec!

25. října 2018, Redakce

V pátečním duelu budou Rytířky na půdě soupeře spoléhat na Vaši podporu, v neděli hrají na hrušovské Sareze!

Velká bitva čeká na vítkovické Rytířky. Na půdě soupeře, v ČPP Aréně, se totiž střetnou s FBC Ostrava. Tradiční souboj obou ostravských rivalů má letos pikantnější příchuť nejen kvůli tomu, že dresy na trase Vítkovice – FBC vyměnila aktuálně zraněná Romana Žurková.

Rytířky čeká obhajoba ostravského trůnu, který naposledy získaly při jarní semifinálové sérii, kdy porazily FBC 4-0 na zápasy, včetně dvou duelů právě na ČPP Aréně, na začátku roku 2018 pak vyhrály také pohárové semifinále se stejným soupeřem.

V aktuální sezoně zatím FBC ztratilo body pouze s Chodovem, kterému podlehlo po prodloužení. Oba celky tak v aktuální tabulce dělí dva body – Vítkovice jich získaly 17, FBC pak 19.

V neděli pak Rytířky čeká domácí utkání v netradičním prostředí – na hale Sareza v Hrušovské ulici se utkají s Libercem. Do Ostravy se tak vrátí jedna z nejlepších českých florbalistek a současně také střelkyně vítězné branky z dubnového Superfinále – Hana Koníčková. Mistryně České republiky a Finska přiveze svůj aktuálně desátý tým extraligové tabulky.

Kromě Koníčkové se Liberec opírá o Kláru Leierovou s Michaelou Mlejnkovou, další dvě české reprezentantky. Čerstvým trenérem je pak Jakub Procházka, kterého ještě nedávno bylo možno vidět v dresu libereckých extraligových mužů.

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Pátek, 20.30, ČPP Aréna Ostrava

1.SC TEMPISH Vítkovice – Crazy girls FBC Liberec
Neděle, 16.00, SH Sareza Ostrava