Muži si po vydařeném dvojkole připisují do superligové tabulky 6 bodů!

29. října 2018, redakce

Nejdříve si Vítkovice poradily doma na zeleném pažitu s Pardubicemi 7:3, v neděli se na Bohemce bojovalo do posledního metru...

V pátek večer přivítala mužská družina na domácí půdě celek z Pardubic. Po nevydařeném začátku prohrávali 0:2, ale rychlým gólem Sladkého korigovali stav na 1:2 a do konce první třetiny ještě stihli vyrovnat zásluhou Jastřembského.

Druhá třetina byla mnohem lepší a skončila již ve prospěch Vítkovic. V prvních pěti minutách druhé třetiny se podařilo Vítkovicím vstřelit dva góly zásluhou Maliny a Jastřembského. V půli třetiny přišlo snížení na 4:3. Vítkovice však odcházely do šaten s dvoubrankovým vedením, když se prosadil Delong.

Ve třetí třetině Vítkovice nedopustily žádný zvrat a přidávaly ještě dva góly. Jastřembský zkompletoval hattrick a Sladký přidal druhý gól v utkání. Konečný stav utkání byl 7:3.

Komentář trenéra domácích, pana Pavla Bruse: Další zápas ze série, kdy zápas neměl nějaké extra tempo, byl podrážděný, usekaný, rozkouskovaný a přesto jsme vyhráli. Většina zápasu pod kontrolou i přes hlíněný povrch. Děkujeme soupeři za zápas.

V neděli dopoledne cestovali rytíři do Prahy na utkání proti Bohemians. V nedůstojných florbalových podmínkách se odehrál další podivný zápas.
První třetina skončila opět nerozhodně 2:2, za Vítkovice se prosadili Bräuera a Delong. Druhou třetinu vyhrály Vítkovice v poměru 5:1 dostaly se do slušného vedení až 7:3! Celý průběh druhé třetiny narušily čtyři vyloučení. Adam Delong dokonce skóroval v oslabení 3 proti 5! Ve třetí třetině Bohemka mohutně dotahovala. Necelých pět minut do konce utkání byl stav 8:7 pro Vítkovice, ale skóre se již nakonec nezměnilo! Ostravané tak odvezli z Prahy všechny tři body.

Komentář hostujícího trenéra Pavla Bruse: Já se dneska dobře bavil. Škoda, že jsem si nevzal popcorn. Byla to krásná neděle. My dneska vyhráli, ale florbal prohrál. Škoda...