Rytířky nepovolily Liberci ani branku a vyhrály 8:0

30. října 2018, Michal Dannhofer

Dvě útočnice měly čtyři kanadské body, Petra Klečková zase vychytala nulu!

Domácí zápas v azylu mají odehrán vítkovické Rytířky. Na hale SAREZA v Hrušovské ulici hostily Liberec a změna domácího prostředí je nerozhodila. Podaly poměrně koncentrovaný výkon, který vyústil v konečnou výhru 8:0.

Liberec, který jako kapitánka vedla střelkyně zlaté branky z dubnového Superfinále Hana Koníčková, od začátku spíše bránil, nelze mu ovšem upřít, že se mu jenom v první třetině povedly zhruba tři pohledné akce. Vítkovice ale po první třetině vedly 2:0, když dvakrát zaúřadovala dvojice Husková – Krzywak.

Barboře Huskové se povedlo ještě během první poloviny dovršit hattrick, ve 28. minutě totiž využila přesilovou hru. Ve 32. minutě se prosadila Šponiarová a povedený úsek hry zakončila čtyři minuty před koncem druhé třetiny další využitou početní výhodou Eliška Planková. V závěru prostřední části ještě Vítkovice ubránily oslabení po přestupku Bol’ové.

Po sedmi minutách třetí třetiny si tentokráte prohodilo duo Krzywak – Husková role a z branky se radovala polská reprezentantka. Vítkovice následně přežily další oslabení, bezprostředně po návratu se navíc vyloučená Zuzana Šponiarová podruhé prosadila, když využila nahrávku Seevaldové. V čase 57:51 pak Zuzana Šponarová dokončila hattrick a určila rovněž konečné skóre zápasu na 8:0 pro Vítkovice.

Rytířky tak udržely v pátek získanou druhou příčku na úkor FBC Ostrava, Liberec naopak porážka, spolu s vítězstvím Plzně nad Židenicemi poslala na poslední příčku extraligy. Právě s Židenicemi se o víkendu ve Znojmě utkají Rytířky.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Crazy girls FBC Liberec 8:0
branky: 11. Barbora Husková, 13. Barbora Husková, 28. Barbora Husková, 32. Zuzana Šponiarová, 36. Eliška Planková, 48. Justyna Krzywak, 55. Zuzana Šponiarová, 58. Zuzana Šponiarová; rozhodčí: Jan Drška - Jiří Meisner; vyloučení: 2:2; využití: 2:0; diváků: 60; zásahy brankářů: Petra Klečková 10 - Martina Lerchová 33; po třetinách: 2:0, 3:0, 3:0;