Rytířky zvládly výjezd do Znojma a výsledkem 4:1 porazily brněnské Židenice

04. listopadu 2018, Michal Dannhofer

Dvěma brankami se o výhru zasloužila útočnice Zuzana Šponiarová

První listopadová sobota přinesla Rytířkám výjezd do Znojma, kde se postavily Židenicím, které ve městě okurek pořádaly své výjezdní utkání. Ukázat nejvyšší ženskou soutěž na rakousko-českém pomezí se ukázalo jako zajímavý krok, o čemž svědčí návštěva téměř čtyř stovek diváků.

Ti mohli vidět v první části koncentrovaný výkon Vítkovic, kterým Židenice dokázaly dostat pod tlak. Bohužel pro Rytířky se ale v bráně soupeře překonávala Karolína Krištofová, která několikrát zabránila téměř jistému gólu. Až v samotném závěru první části se tak prosadila Zuzana Šponiarová.

Ve druhé třetině se soupeř dostal do utkání a rázem to tak kromě Krištofové byla také Nikola Příleská, kdo hrál v utkání hlavní roli. Vítkovická ani židenická golmanka za svá záda ve druhé části míček nepustily, proto také po čtyřiceti minutách svítilo na výsledkové tabuli spíše fotbalové skóre. Dlužno podotknout, že utkání prospívala také velmi solidní divácká kulisa.

Na začátku třetí třetiny se opět prosadila Šponiarová, definitivně se rozhdlo na přelomu do poslední desetiminutovky – to totiž přišly dva zásahy zezadu: nejprve se prosadila Ivana Šupáková, následně Lucie Suchánková ukázala, že ji svědčí přesun do obrany a z povedeného výběhu zvýšila na 4:0.

Utkání tím bylo rozhodnuto a hrálo se už jen o to, zda-li se Židenice dočkají čestného úspěchu, respektive Vítkovice podruhé za sebou neinkasují. Nakonec se to povedlo židenické legendě Andree Dernerové, která sice nejprve neuspěla v samostatném úniku, při následné rozehře si ale našla prostor a zakončila.

Vítkovice tak výhrou 4:1 potvrdily svou druhou příčku v aktuální extraligové tabulce. Prvnímu Chodovu se nepříblížily, protože ten v souběžně hraném utkání porazil Liberec 9:4. Nyní následuje reprezentační přestávka, poté se Rytířky představí na Dubině proti Bohemians.

K1 Florbal Židenice - 1. SC TEMPISH Vítkovice 1:4
branky: 59. Andrea Dernerová - 20. Zuzana Šponiarová, 45. Zuzana Šponiarová, 51. Ivana Šupáková, 52. Lucie Suchánková; rozhodčí: Martin Hudeček - Pavel Rochovanský; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 373; zásahy brankářů: Karolína Krištofová 27 - Nikola Příleská 17; po třetinách: 0:1, 0:0, 1:3;

Tomáš Martiník (1. SC TEMPISH Vítkovice): „Svou kvalitu jsme předvedli asi jenom v 1.třetině, ta se nám povedla a jen díky výborné brankářce Židenic a naší střelecké neschopnosti, byl zápas otevřený. Pak jsme sebe sami znervózněli a už se spíše utápěli ve vlastních nepřesnostech. Za vítězství jsme rádi a moc děkujeme pořadatelům za toto utkání. V téhle atmosféře se hraje florbal s chutí a s radostí.“