DOROST: Tým se pomalu krystalizuje a stoupá do čela tabulky!

07. listopadu 2018, redakce

Dorostencům pokračovala soutěž dvěma zápasy proti týmům z Brna, na turnaji v Olomouci slavili dvě jasné výhry...

Více jak měsíční zápasovou pauzu využili dorostenci na stabilizaci kádru a dobití baterek u našeho klubového partnera Performance Power Centre, kde se věnovali technice silových cvičení a rozvoji kondičních schopností.

Následovalo další dvojkolo v Olomouci, kde jsme se střetli s týmy FBŠ Hummel Hattrick Brno a Bulldogs Brno.

Vítkovice – Hattrick Brno

Vítkovice měli za cíl vstoupit do zápasu koncentrovaně a mít tak utkání od začátku pod kontrolou. Tenhle cíl se nám poměrně podařilo splnit. Postupně se přesadily všechny formace, diktovali jsme tempo hry a ujali se vedení 4-1. Škoda inkasovaného gólu sekundu před koncem, který pramenil z nekoncentrace, čemu se musíme do budoucna vyvarovat.

Druhá třetina přinesla gólově hody, kde gólové konto soupeře zatěžovala hlavně náš první útok Zubek – Choma – Gattnar M. Do šatny se odcházelo za stavu 12:3.

Do poslední třetiny nahradil spolehlivého Bazalu v brance Chalupecký. Změny jsme vykonali taky na hřišti, když se do hry zapojili David Radošovský, Alexandr Blokeš a Ondřej Cuberek. Tempo zápasu poměrné opadlo, a i když byl zápas rozhodnutý, s poslední třetinou určitě nemůžeme být spokojení. V určitých fázích jsme zbytečně přidržovali míček a snažili se přesazovat individuálně, z čeho pramenili zbytečné ztráty míčku a následné protiútoky soupeře.

FBŠ Hummel Hattrick Brno - 1. SC TEMPISH Vítkovice 5:14
branky:
15. Šimon Hronek, 22. Nikolas Zouhar, 28. Ondřej Pavlík, 36. Šimon Hronek, 43. Štěpán Musil - 4. Jakub Češek, 8. Jakub Seibert, 11. Adam Choma, 15. Vojtěch Šimík, 16. Adam Zubek, 19. Adam Choma, 24. Jakub Seibert, 25. Martin Gattnar, 25. Jáchym Kuběna, 27. Lukáš Suk, 27. Martin Gattnar, 29. Jan Vojáček, 32. Adam Choma, 34. Adam Zubek; rozhodčí:Ondřej Bienek - Tomáš Kluska; vyloučení:0:0; využití:0:0; diváků:72; zásahy brankářů:Patrik Pospíšil 18 - Matyáš Dušan Bazala 6, Michael Chalupecký 5; po třetinách:1:4, 2:8, 2:2.


Vítkovice – Bulldogs Brno

V druhém zápase jsme narazili na Bulldogs Brno, což slibovali vyrovnanější zápas, jako proti Hattricku. Soupeř vyrukoval s poměrně zataženou obranou hluboko na vlastní polovině s tím, že se bude spoléhat na protiútoky. První třetinu jsme si vypracovali velké množství šanci, no skórovat se nám podařilo pouze dvakrát, když se přesadil M. Gattnar a v přesilovce J. Češek. Soupeř hrozil pouze z protiútoku, které jsme mu zbytečnými technickými chybami nabízeli. Jeden protiútok Brno proměnilo, a tak se hráči odebrali do šatní za stavu 2-1.

O přestávce dostali hráči jasné pokyny, aby byli trpěliví a soustředili se na proměnění šancí. Druhu třetinu druhého zápasů můžeme označit za nejlepší třetinu obou zápasu. Hráči se snažili trpělivě připravovat šance a zároveň eliminovali možnosti soupeře na protiútoky.

Do poslední třetiny jsme nastoupili s pohodlným náskokem 7:1, což se opět odzrcadlilo na naší koncentraci. Brno vysunulo obranu za polovinu hřiště, nicméně zápas jsme již dotáhly do vítězného konce.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Bulldogs Brno 10:2
branky:
8. Martin Gattnar, 13. Jakub Češek, 19. Jan Vojáček, 21. Adam Choma, 22. Jáchym Kuběna, 29. Jan Vojáček, 30. Martin Gattnar, 36. Jan Toman, 38. Jakub Češek, 40. Adam Choma - 13. Martin Sedláček, 38. Jakub Jurkulák; rozhodčí:Dominik Prosický - Matěj Vráblík; vyloučení:1:3; využití:1:0; diváků:48; zásahy brankářů:Matyáš Dušan Bazala 8, Michael Chalupecký 4 - Kristián Konečný 25; po třetinách:2:1, 5:0, 3:1.

Přikládáme odkaz na celosezónní FLICKR-fotogalerii pro kategorii dorostenců:
https://www.flickr.com/photos/154636690@N02/albums/72157700063871132