SERIÁL: Představujeme vítkovické trenéry!

13. prosince 2018, redakce

Další výrazná postava trenérského štábu Vítkovic. Představujeme TOMÁŠE SLADKÉHO, aktuálně trenéra juniorů...

1. Kategorie, kterou trénuji:

Druhou sezónu trénuji společně s Vaškem Gurkovským A-tým juniorů, v Česku velice specifickou kategorii s velmi specifickým modelem soutěže:)

2. Historii coachingu:

S trénováním florbalu jsem začal tady ve Vítkovicích. Myslím, že jsem vedl mladší a pak starší žáky, po té jsem odešel na 10 let do ciziny, kde jsem se až na pár výjimek trenéřinou částečně živil. Většinou to byly kategorie juniorů, ve švýcarském Churu a švédském Alingsås jsem si vyzkoušel i roli hrajícího asistenta trenéra mužského celku.

3. Trenérské úspěchy:

Během mé paralelní trenérské kariéry jsem ještě nebyl v průběhu sezóny odvolán, což je v dnešní moderní době celkem úspěch!:) Zatím jsem sám jako trenér ničeho nedosáhl. Malým vítězstvím je ale pro mě převážně pozitivní ohlas po každé odpracované klubové štaci (...a že jich již bylo). Trenérské úspěchy nakonec vždy vznikají jen tvrdou prací hráčů na hřišti, takže tato otázka je spíše mířena na ně.

4. Cíle do sezóny:

Těch dílčích cílů je více. V aktuálním nastavení juniorské soutěže může být jeden z cílů odehrát co nejvíce zápasů, které se jako bonus budeme snažit vyhrát. Ten koncepčnější cíl je vychovat z této průchozí kategorie každý rok minimálně dva hráče, kteří se reálně budou ucházet o místo v mužském A-týmu a budou částečně připraveni na seniorský florbal. Vzhledem k tomu, že junioři hrají svou soutěž pouze do osmnácti let, je to v aktuálních podmínkách až na ojedinělé výjimky velmi složitý úkol.

5. Krátký vzkaz hráčům, rodičům, fanouškům:

Hráčům: Važte si kolektivu!
Rodičům: Ať si kluci váží kolektivu!
Fanouškům: Když nám společně fandíte, kolektivu se hraje mnohokrát lépe!