Rytíři na otrokovické Pantery znovu vyzráli

15. prosince 2018, redakce

Florbalisté Vítkovic dosáhli dvanáctého sezonního vítězství a sedmého tříbodového zisku v řadě..

Po domácím vítězství nad nevyzpytatelnými Otrokovicemi patří Vítkovicím nadále v superligové tabulce třetí příčka.

Nad tradičním moravským rivalem, v jehož barvách momentálně působí i trojice nedávno ještě vítkovických hráčů – Lukáš Pešat, Ladislav Gál a Marek Švajný, vyhráli naši muži už podesáté za sebou. Naposledy se jim to nepovedlo na konci září roku 2013.

Je však pravda, že cestu ke třem bodům snadnou neměli. Nejenže museli dohánět jednobrankové manko a definitivně do vedení šli až před koncem druhé třetiny, ale také museli v poslední části hry přežít i minutu trvající dvojnásobné oslabení po vyloučení Tomáše Sladkého a Ondřeje Firdy. „Z naší strany zápas neměl nic. Chyběli nám někteří hráči, byla vidět dlouhá pauza a na hřišti mi chybělo tempo, ale i tak to stačilo na výhru,“ konstatoval Pavel Brus, trenér 1. SC Tempish Vítkovice.

Otrokovice navzdory desáté sezonní porážce okupují i nadále osmou, poslední postupovou pozici do play-off, přesto jejich trenér Michal Kvapil logicky po zápase nenašel mnoho pozitiv. „O tom, že odjíždíme z Ostravy s prázdnou, rozhodly nevyužité přesilové hry, zahozené nabídnuté šance a menší chuť vyhrát. Chybělo nám nasazení a jednoduchost v zakončení. A navíc nás v závěru vychytal domácí gólman,“ dodal kouč Hu-Fa Panthers Otrokovice.

V dalším superligovém pokračování čeká na Vítkovice prestižní souboj v Mladé Boleslavi, souboj dvou posledních superfinalistů je na programu v neděli 16. prosince od 17 hodin.

1. SC Tempish Vítkovice – Panthers Otrokovice 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 20. Hájek (Delong), 27. Jastřembský (Bräuer), 38. Delong (Sladký), 42. Jurčík, 57. Šebesta (Firda) – 19. Kostka (Petřík), 28. Pešat (Švajný), 53. Kittel (Jurčík). Rozhodčí: Both, Černý. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 140. Vývoj skóre: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3. Nejlepší hráči: Petr Gurkovský – Matěj Kostka.

Sestava Vítkovic: Gurkovský – Jastřembský, Gattnar, Šebesta, Delong, Sladký - Řezanina, Nehera, Děček, Malina, Firda, Oborák, Žwak, Sladký, Černý, Gattnar, Herblich, Hájek, Bräuer, Jastřembský, Delong, Besta. Trenér: Brus.