Muži v Mladé Boleslavi nakonec urvali bod

16. prosince 2018, Redakce

Nejproduktivnější superligové duo Curney a Natov dokázali takřka úplně eliminovat, umazali tříbrankové manko, ale nakonec si florbalisté Vítkovic odvážejí z haly mistrovské Mladé Boleslavi po výsledku 3:4 po prodloužení „jen“ bod.

„Přestože porážka vždycky mrzí, v kontextu dneška ale musím říct, že jsme byli silní,“ uvedl trenér Vítkovic Pavel Brus. „Přijet k mistrovi s dvanácti lidmi do pole bez dvou klíčových hráčů a se třemi zraněnými, a uhrát takový výsledek, to zaslouží smeknout před kluky klobouček,“ doplnil.

Přestože naši muži prakticky celý zápas byli výsledkově pozadu, nebyli nakonec daleko od vítězství. V normální hrací době začali na konci druhé třetiny postupně stahovat náskok úřadujících superligových mistrů, což se jim necelé čtyři minuty před koncem dokonce beze zbytku povedlo – postupně se trefili Ondřej Firda, Lukáš Řezanina a Marek Bräuer. „Na konci jsme byli silní a pořád platí, že hrát prodloužení tři na tři je nesmysl, když se v play-off hraje v plném počtu hráčů,“ dodal Pavel Brus, trenér 1. SC Vítkovice.

Poslední slovo si ale vzal někdejší vítkovický kapitán Jan Jelínek, který přece jen dokázal zužitkovat tlak mladoboleslavského celku a zajistil svým nynějším barvám druhý bonusový bod.

Mladá Boleslav v sezoně přišla doma o nějaký ten bod teprve podruhé, v polovině září Pazderovy svěřence přetlačil Chodov. „O tom, že jsme dnes přišli o bod, rozhodly dva důvody. Za prvé, naše produktivita byla mizerná, a za druhé, Vítkovice si tím pádem do poslední desetiminutovky uhrály přijatelné skóre, které kvůli naší pasivitě navíc dokázaly vyrovnat. Prodloužení rozhodla naše herní kvalita,“ uzavřel krátké hodnocení mladoboleslavský trenér.

Vítkovice čeká i poslední předvánoční týden docela zajímavý program – ve středu 19. prosince si zahrají u městských sousedů FBC Ostrava pohárové čtvrtfinále, na které naváží v sobotu 22. prosince dalším superligovým kláním proti České Lípě (na Dubině se bude hrát od 16.30 hodin).

Technology Florbal MB – 1. SC Tempish Vítkovice 4:3 pp (2:0, 1:1, 0:2 – 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Gruber (Tomašík), 7. Řehoř (Pluhař), 34. Bína, 63. Jelínek (Natov) – 40. Firda (Hájek), 54. Řezanina (Hájek), 57. Bräuer (Sladký). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 355. Vývoj skóre: 3:0, 3:3, 4:3. Nejlepší hráči: Jan Jelínek – Lukáš Hájek. Střely na branku: 18:15.

Sestava Vítkovic: Souček – Šebesta, Jastřembský, Delong, Bräuer, Sladký – Řezanina, Nehera, Děček, Firda, Oborák, Černý, Hájek, Besta.