Rytířkám se v Liberci příliš nevedlo, přesto vezou tři body po výhře 5:3

17. prosince 2018, Michal Dannhofer

Okleštěný kádr Vítkovic měl v hokejové hale problémy, potěšil ale bojovností

Nesmírně těžké utkání odehrály florbalistky Vítkovic na půdě Liberce. Rytířky přijely do útrob tamního zimního stadionu v okleštěné sestavě a na palubovce Home Credit Areny to bylo znát.

Domácí hráčky se bleskově dostaly do vedení, nicméně po chvíli srovnala kapitánka Alžbeta Ďuríková a vedení na stranu Vítkvovic překlopila v sedmé minutě Barbora Husková, která o šest minut později přidala další gól. Na straně Liberce v patnácté minutě korigovala Hana Koníčková.

Druhá třetina byla z pohledu Rytířek pro vývoj utkání kritická: ve 29. minutě se opět prosadila Koníčková a Liberec tak srovnal, navíc několikrát prověřil připravenou Petru Klečkovou v brance Vítkovic. Talentovaná brankářka ale odolala, a tak mohla Husková tři minuty před koncem druhé části srovnat, čímž dovršila hattrick.

Poslední třetina nabídla několik šancí na obou stranách, ujala se ale jen umístěná střela Sáry Seevaldové, která využila velké chyby v rozehrávce soupeře.

Vítkovice tak zvítězily 5:3 a vzhledem k prohře FBC Ostrava s Jičínem si upevnily druhou příčku. První Chodov porazil Tatran.

Crazy girls FBC Liberec - 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:5
branky: 2. Michaela Mlejnková, 15. Hana Koníčková, 29. Hana Koníčková - 3. Alžbeta Ďuríková, 7. Barbora Husková, 13. Barbora Husková, 37. Barbora Husková, 47. Sára Seevaldová; rozhodčí: Josef Monzer - Lukáš Procházka; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; diváků: 102; zásahy brankářů: Martina Lerchová 20 - Petra Klečková 10; po třetinách: 2:3, 1:1, 0:1;

Tomáš Martiník: „Dnes to nebyl úplně náš zápas a naše herní tvář. Nedostali jsme se do správných zápasových emocí, chyběl hlad po gólových situacích. No a když se k tomu přidal odhodlaný výkon domácích, byl zápas dramatický až do konce. Děkujeme soupeřkám za zápas.“