Rytířky se loučí s rokem 2018 domácím duelem s Tatranem na Dubině

21. prosince 2018, Michal Dannhofer

Mladý tým se rve o play off a umí být nepříjemný, v prvním utkání ale Rytířky vyválčily tři body

Vítkovické Rytířky mají před sebou poslední zápas v kalendářním roce 2018. Postaví se v něm na Dubině střešovickému Tatranu, který v posledních kolech pořádně zabral a postupně se zapojil do přímé o bitvy o play off.

Aktuálně jsou Střešovice na deváté pozici, přičemž na osmou Olomouc ztrácí tři body. Naopak mají šestibodový náskok před Židenicemi na desáté pozici. Všeobecně se tak předpokládá, že právě aktuální osmičkou týmů, které zaujímají pozice pro postup do play off a Tatranem se rozhodne, kdo si to od února rozdá o medaile.

První vzájemné utkání v této sezoně vyhrály Vítkovice 5:1, především díky skvělému výkonu brankářky Příleské, jeho stínem ale bylo těžké zranění kolene, které utrpěla bývalá juniorská reprezentantka a členka bronzového kádru Tomáše Martiníka – Lenka Faltusová.

Vítkovické florbalistky v minulém kole zvládly náročné utkání na hřišti Liberce a stále tak mohou pomýšlet na vítězství v základní části soutěže – na první Chodov aktuálně ztrácí tři body a na třetí Ivanti Tigers mají náskok devíti bodů.

Rytířky se tak rozloučí s úspěšným rokem 2018, ve kterém vyhrály Pohár České pojišťovny, základní část a následně titul v Extralize žen

1.SC TEMPISH Vítkovice - Tatran Střešovice Sobota,
14.00, SH Dubina Ostrava