Rytířky se úspěšně vrátily do domácí soutěže, při výhře 10:3 skórovala také Paloncyová

07. ledna 2019, Michal Dannhofer

Den po příletu z Champions Cupu 2019 si Rytířky poradily 10:3 s Bohemians

Rytířky pokračovaly v nabitém programu a poté, co v neděli přiletěly z Champions Cupu ve Švédsku, přespaly na své tradiční základně v Dobřichovicích a o den později se úspěšně postavily Bohemians, které porazily 10:3.

Utkání, kterým se do extraligového kolotoče vrátila Kamila Paloncyová, přitom nezačalo úplně nejlépe, Rytířky neproměnily několik šancí, Bohemians několikrát pomohla branková konstrukce a zásluhou Pokorné šly do vedení.

Jenže už za půl minuty srovnala Enenkelová a Rytířky nastartovaly své hnací motory: deseti brankami v řadě dokonale obrátily průběh zápasu, přičemž se jim hned třikrát povedlo skórovat při vlastním oslabení. Branku na 10:1 pak vstřelila právě vracející se Kamila Paloncyová.

Až v poslední minutě se ke slovu opět dostaly Pražanky, které dvakrát korigovaly skóre zásluhou Vrátné a Císařové. Stínem na zápase je zranění Zuzany Šponiarové, která se zranila bezprostředně poté, co vsítila branku na 7:1.

Rytířky tak nadále zůstavají na druhé pozici, se stejným bodovým ziskem jako Chodov, který v neděli porazil Židenice 4:1. Právě se Židenicemi se Vítkovice utkají v příštím kole na Dubině.

FbŠ Bohemians - 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:10
branky: 6. Martina Pokorná, 60. Eliška Vrátná, 60. Eliška Císařová - 7. Veronika Enenkelová, 7. Barbora Husková, 15. Zuzana Šponiarová, 30. Justyna Krzywak, 31. Eliška Planková, 37. Zuzana Šponiarová, 39. Zuzana Šponiarová, 40. Justyna Krzywak, 50. Barbora Husková, 54. Kamila Paloncyová; rozhodčí: Václav John - Lukáš Starý; vyloučení: 1:4; využití: 0:0; diváků: 78; zásahy brankářů: Jitka Omelková 23 - Petra Klečková 12; po třetinách: 1:3, 0:5, 2:2;

Tomáš Martiník: „Jsme moc rádi, jak jsme zápas zvládli. V momentě, kdy jsme se dostali do vedení. jsme se uklidnili a až do konce zápasu jsme předváděli svižný aktivní florbal. Dařila se nám kombinace a klasicky škoda více využitých gólových šancí. Byl to pro nás náročný týden a jsme rádi, že jsme úspěšnou švédskou misi dnes potvrdili kvalitním výkonem a vítězstvím. Děkujeme soupeřkám za zápas.“