Rytířky se vrací do akce! V pátek jedou do Olomouce, v neděli přivítají Panthers

07. února 2019, Michal Dannhofer

Vítkovickým ženám chybí čtyři kroky k dosažení první příčky po základní části

Extraliga žen je po mezinárodní pauze, vyplněné kvalifikací o účast na mistrovství světa ve Švýcarsku zpět. Vítkovice může těšit, že všechny tři týmy, které využívaly služeb Rytířek, na šampionát postoupily. Slovenky vyhrály svou kvalifikační skupinu stejně jako Češky, na druhém místě české skupiny pak skončily Polky.

V nejvyšší ženské soutěži ale Rytířkám chybí čtyři kroky k tomu, aby zvítězily v základní části. První dva mohou udělat již o tomto prodlouženém víkendu. V pátek totiž míří do Olomouce, v neděli pak na Dubině přivítají celek Panthers.

Olomouc, která se v letošní sezoně opírá o vítkovickou legendu Lenku Kubíčkovou, si v posledních kolech značně zkomplikovala situaci ohledně postupu do play off. Nyní jsou na deváté příčce a upřímně, potřebovaly by senzačně zvítězit právě nad Vítkovicemi nebo nad Chodovem.

Panthers Praha pak prožívá turbulentní sezonu. Na jejím začátku dokázaly v novém domácím prostředí obrat Rytířky o bod, jinak ale jejich výkony zůstávají mírně za očekáváním. Přesto mají účast v play off po poslední výhře prakticky jistou a zůstávají nebezpečným týmem.

Je zřejmé, že v obou utkáních Rytířky nečeká nic snadného, ovšem překážky jsou od toho, aby byly zdolány. A první místo po konci základní části je velké lákadlo.

FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Pátek, 19.30, SH Čajkaréna Olomouc

1.SC TEMPISH Vítkovice – Panthers Praha
Neděle, 16.00, SH Dubina Ostrava