SUPERLIGA: Vítkovickou mašinu nezastavila ani Bohemka

09. února 2019, Martin Maceček

Čtvrté vítězství v řadě znamená udržení třetího místa. Florbalisté Vítkovic porazili ve 23. kole základní části Tipsport Superligy pražské Bohemians 7:4.

Pod sedmnáctý tříbodový triumf v sezoně se čtyřmi kanadskými body nejvýrazněji podepsal Lukáš Hájek, dva góly zaznamenal Marek Bräuer. Naopak nejproduktivnější vítkovický útočník Adam Delong tentokrát vyšel naprázdno.

V pátečním večeru to byli hosté, kteří šli zásluhou Tomáše Kindla do vedení, to ale Bohemce vydrželo jen 80 sekund. A navíc po brankách Ondřeje Firdy, Matěje Černého, Lukáše Hájka a Marka Bräuera byly Vítkovice v 25. minutě v třígólovém trháku. „Neodehráli jsme špatný zápas, ale bohužel jsme udělali spoustu zbytečných chyb, které Vítkovice špičkově potrestaly,“ poznamenal Michal Jedlička, trenér Bohemians.

Pražané se i kvůli třem po sobě jdoucím vyloučením ostravských hráčů dostali nadohled favoritovi zápasu, ten si však už vedení pohlídal a nepřipustil nějakou zbytečnou komplikaci. „Při hře pět na pět jsme zápas pod kontrolou, ale přesto se mi zdálo, že nám i kvůli delší pauze chyběla trošku lehkost,“ doplnil Pavel Brus, trenér 1. SC TEMPISH Vítkovice.

V neděli čeká hráče Vítkovic zajímavé měření sil, v Praze se postaví vedoucí Spartě. V hlavním městě se bude ohrát od 17 hodin.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians 7:4 (3:1, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. Firda (Besta), 14. Černý (Firda), 15. Hájek, 26. Bräuer (Šebesta), 39. Řezanina (Hájek), 47. Hubálek (Hájek), 60. Bräuer (Hájek) – 11. Kindl (Ďopan), 31. Krebner (Čihák), 34. Kieler (Šebek), 52. Kindl (Růžek). Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:2. Diváci: 144. Vývoj skóre: 0:1, 4:1, 4:3, 6:3, 6:4, 7:4. Nejlepší hráči: Ondřej Firda – Tomáš Kindl. Střely na branku: 28:17.

Sestava Vítkovic: Souček – Nehera, Rýpar, Delong, Jastřembský, Sladký – Děček, Hubálek, Řezanina, Herblich, Firda, Oborák, Gattnar, Šebesta, Černý, Hájek, Bräuer, Malina, Besta.