V play off nasadíme úplně jiný mód, jsme schopní zahrát úplně všichni, říká Jan Jastřembský

02. března 2019, Michal Dannhofer

Zkušený vítkovický harcovník odpovídá před začátkem čtvrtfinále s Tatranem

Honzo, opět po roce je tady čtvrtfinálová série s Tatranem. Těšíte se?
„Samozřejmě, že se těšíme. Play off je vždy speciální a my ve Vítkovicích nasadíme uplně jiný mód než v základní části, hraje se více zápasů v méně dnech, má to mnohem větší tempo a nároky.”

Oba týmy se utkaly již před rokem, lze ze zápasů, které svou vyrovnaností vešly do historie, něco vyčíst pro letošní sérii?
„Pro letošní sérii toho moc vyčíst nejde, Tatran zapracoval mnohem více mladých než v předchozích letech a určitě bude zajímavé jak se s tím oba týmy popasují.”

Vaše cesta loni skončila těsně před zlatým vrcholem, v čem je tým silnější než loni?
„Jsme zase o rok a jednu prohru ve finále zkušenější a jak se říká, prohry Tě posunou mnohem více. Věřím tomu, že nikdo z nás ten pocit už nechce zažít a připravíme se tak abychom v dubnu odcházeli s jiným pocitem než loni. Také si myslím, že tento rok naše hra nestojí pouze na pár lidech ale jsme schopni zahrát uplně všichni což je naše největší zbraň.”

S Tatranem jste se utkali již v posledním kole základní části a zvítězili. Je to velká vzpruha před sérií, která bude jistě náročná?
„Nemyslím si, že nám ten zápas něco napověděl, Tatranu už o nic nešlo a nám víceméně také ne. Výhru bereme, ale zápas měl skončit mnohem větším rozdílem než to dopadlo. Každopádně teď začínáme znovu a zápasy v základní části jsou smazány.”

Elitní část tabulky je v letošní sezoně extrémně vyrovnaná. Jakým způsobem to ovlivní play off?
„Trošku se to vyrovnává s tím rozdílem, že Tatran z minulých let vystřídala Sparta, každopádně první místo jsme si nechali zase utéct v zápasech s horšími soupeři a tak si opět nevybíráme a pro změnu budeme hrát s Tatranem.” (směje se)