Rytířky byly doma stoprocentní a po dvou výhrách vedou nad Bohemians 2:0

03. března 2019, Michal Dannhofer

Oba zápasy měly podobný průběh, Rytířky dominovaly poté, co se vypořádaly s úvodním tlakem soupeře.

Vítkovice si Bohemians vybraly pro jejich florbalové pojetí, což se ukázalo hned na začátku prvního duelu. Už po dvou minutách totiž skóre prvního zápasu otevřela Andrlová. Vítkovice sice během pěti minut otočily díky Plankové s Paloncyovou, ale za Bohemians kontrovala Toulová. Poslední slovo v úvodní třetině měla Husková, která využila kombinace s Krzywak.

Druhá třetina rozhodla o osudu sobotního zápasu: Vítkovice se v ní prosadily hned sedmkrát, dvakrát se radovala Sára Seevaldová a branku si na své konto zapsala například také Jana Trošková. Sympaticky hrající Bohemians skórovaly pouze dvakrát, díky Polákové s Vrátnou.

Poslední třetina už tak divoká nebyla: Bohemians se dařilo držet obranný blok, Vítkovice zase věděly, že jim stačí kontrolovat průběh posledních dvaceti minut. Všechny góly ve třetí třetině se tak vtěsnaly mezi časový úsek 55:11 – 55:44. Na branky Polákové s Reischlovou reagovala Enenkelová.

Rytířky tak v prvním divokém utkání zvítězily 11:6 a mohly přenocovat s vědomím vedení v sérii.

Druhý zápas začal v neděli podobně jako ten první. Do vedení poslala Bohemians po pěti minutách Vrátná, Vítkovicím se ale povedlo rychle odpovědět díky kapitánce Ďuríkové. Domácí florbalistky byly od vyrovnání aktivnější a několik šancí jim zneškodnila brankářka Omelková, útoky Bohemians pak pohlídala Nikola Příleská.

Na začátku druhé třetiny se prosadila Kadidlová, když využila nepřehledné situace. Vítkovice ale ještě do poloviny zápasu čtyřmi brankami prakticky rozhodly utkání: dvakrát se prosadila Husková, podruhé Ďuríková a povedenou herní pasáž zakončila kombinace na jeden dotek mezi Paloncyovou a Šupákovou.

Následoval oddechový čas hostí, který zúročila brankou z úniku Vrátná, ale žádný další gól do konce druhé části nepadl. V poslední třetině už Vítkovice kontrolovaly hru a třemi góly uzavřely účet utkání: v přesilové hře se nejprve trefila Planková, dvěma brankami pak pojistila výhru Kamila Paloncyová.

Rytířky tak po dvou domácích vítězstvích vedou v sérii hrané na čtyři vítězná utkání poměrem 2:0. Příští víkend tedy mají šanci na hřišti soupeře sérii ukončit, a to pokud dvakrát zvítězí. V Praze odehrají dvě utkání na Podvinném Mlýně, oba zápasy začínají v 15:00 hodin.

1. zápas čtvrtfinále
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians 11:6
branky: 3. Eliška Planková, 8. Kamila Paloncyová, 18. Barbora Husková, 21. Kamila Paloncyová, 27. Barbora Husková, 30. Sára Seevaldová, 30. Kamila Paloncyová, 33. Eliška Planková, 34. Jana Trošková, 40. Sára Seevaldová, 56. Veronika Enenkelová - 3. Kristýna Andrlová, 12. Aneta Toulová, 27. Hana Poláková, 37. Eliška Vrátná, 56. Hana Poláková, 56. Eliška Reischlová; rozhodčí: Radim Sýkora - Miroslav Tkáč; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 86; zásahy brankářů: Nikola Příleská 11 - Daniela Kreisingerová 2, Jitka Omelková -4, Daniela Kreisingerová 3, Jitka Omelková 15; po třetinách: 3:2, 7:2, 1:2;

Tomáš Martiník:
„Za první vítězství jsme rádi. Vstupní zápasy play off bývají často ošidné a dnes se nám to potvrdilo. Nebyl to z naší strany úplně výkon, kterým se chceme v play off prezentovat. Řeknu to tak: Nebyli silní tam, kde umíme být a v čem musíme být. Věřím, že zítra to předvedeme. Díky hráčkám za vítězství, soupeřkám za zápas a těšíme se na zítřek.“

2. zápas čtvrtfinále
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians 8:3
branky: 7. Alžbeta Ďuríková, 24. Barbora Husková, 29. Barbora Husková, 30. Alžbeta Ďuríková, 30. Ivana Šupáková, 46. Eliška Planková, 50. Kamila Paloncyová, 58. Kamila Paloncyová - 5. Eliška Vrátná, 22. Andrea Kadidlová, 31. Eliška Vrátná; rozhodčí: Pavel Hála - Vladimír Hála; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 107; zásahy brankářů: Nikola Příleská 12 - Jitka Omelková 28; po třetinách: 1:1, 4:2, 3:0;

Tomáš Martiník: „Dnes od nás soustředěnější výkon, ze začátku to sice moc nefungovalo technicky a nemohli jsme se dostat do kvalitní kombinace, ale postupně to šlo nahoru. Třetí třetina už byla odehrána vcelku podle představ a tak, jak se má hrát za stavu, který svítí na tabuli. Oba zápasy naplňují naše představy a víme, že nás čeká ještě slušná šichta. Díky soupeřkám za zápas a těšíme se do Prahy.