Rytíři dvakrát porazili Tatran a po domácích zápasech vedou 2:0

03. března 2019, Michal Dannhofer

První zápas byl jednoznačný, druhý museli Rytíři otočit

Souboj dvou tradičních rivalů, to je série mezi Vítkovicemi a Tatranem. Všichni si jistě pamatují loňskou sérii, která v určitém ohledu vstoupila do dějin a podobně zajímavá bude jistě také ta letošní.

Ukázalo se to hned v prvním utkání. To totiž bylo extrémně emotivní a nabídlo několik vyhrocených momentů. Skóre otevřel ve 12. minutě jedinou brankou v úvodní třetině Hájek, na přelomu třetin pak Vítkovice ubránily vyloučení Firdy.

Na další branku musely téměř čtyři stovky diváků čekat až do poloviny utkání, kdy v oslabení srovnal Langer. Radost ze srovnání ale měli Pražané pouze půl minuty, poté se totiž prosadil Rýpar. V závěru druhé části šel Tatan do tří, když při dvouminutovém vyloučení Langera vyfasoval pět minut Švéda, což sice Vítkovice nepotrestaly, dvě sekundy před sirénou se ale přece jen prosadil znovu Hájek.

Byla to jediná branka, která padla při vyloučení Švédy, ale Vítkovice stejně odskočily soupeři vzápětí, když se prosadili Delong s Bestou. Definitivní pečeť na vítězství pak dal v 52. minutě Hájek. Za dvě minuty sice snížil Langer, ale v posledních pěti minutách Vítkovice dvěma góly pohlídaly první vítězství poměrem 8:3, když za Tatran ještě korigoval Kreysa.

Všem ale bylo jasné, že přes vedení 1:0 nečeká nikoho nic jednoduchého.

To se také potvrdilo. Druhé utkání si totiž pro sebe na dlouho uzmuli oba gólmani – Lukáš Souček s Martinem Rebrem. Skóre tak až na začátku patnácté minuty otevřel z dorážky Jakub Kolísko. Do konce první části další gól nepadl a nabitá hala tak také přes přestávku čekala na obrat utkání.

A ten přišel. V čase 26:08 napřáhl Hubálek a jeho rána skončila v rohu Rebrovy branky. Rytíře to nastartovalo a utkání rychle otočili: ještě v téže minutě se stihl prosadit Delong. Tvrdé a vyhecované utkání pokračovalo nadále bez gólového koření a otevřela se tak opona pro vyvrcholení ve třetí třetině.

Čas 41:39 přinesl branku Marka Bräuera, definitivně se rozhodlo mezi 47. až 49. minutou. To se totiž prosadili Černý s Řezaninou a Rytíři rázem vedli 5:1. Tatran utkání sympaticky nezabalil a snažil se přes power play off o vyrovnání, dokázal ale pouze zásluhou Langera snížit na konečných 5:2 pro Vítkovice.

Podobně jako Rytířky, také družina kapitána Tomáše Sladkého tak bude mít příští víkend v Praze možnost zdárně ukončit čtvrtfinálovou sérii.

1. zápas čtvrtfinále
1. SC TEMPISH Vítkovice - Tatran Teka Střešovice 8:3
branky: 12. Lukáš Hájek, 31. Josef Rýpar, 40. Lukáš Hájek, 43. Adam Delong, 44. Jiří Besta, 52. Lukáš Hájek, 56. Adam Delong, 58. Ondřej Firda - 31. Filip Langer, 54. Filip Langer, 57. Jonáš Kreysa; rozhodčí: Filip Drápal - Jakub Pospíšil; vyloučení: 1:2 + Dalibor Švéda (TAT) 5; využití: 4:0; diváků: 356; zásahy brankářů: Lukáš Souček 15 - Michal Rebro 18; po třetinách: 1:0, 2:1, 5:2;

Pavel Brus: „Dneska jsme byli v hlavě ready. Ale umíme hrát mnohem lépe. Stav je 1:0, zítra začínáme opět od nuly. P.S.: tuto výhru bych chtěl věnovat novorozené Barunce Havelkové.“

2. zápas čtvrtfinále
1. SC TEMPISH Vítkovice - Tatran Teka Střešovice 5:2
branky: 27. Jakub Hubálek, 27. Adam Delong, 42. Marek Bräuer, 48. Matěj Černý, 49. Lukáš Řezanina - 15. Jakub Kolísko, 58. Filip Langer; rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 333; zásahy brankářů: Lukáš Souček 16 - Michal Rebro 20; po třetinách: 0:1, 2:0, 3:1;

Pavel Brus: „Kromě prvních 8mi minut, kdy jsme byli trošku studení, jsme dnes zahráli solidně. Máme na to být ještě produktivnější v útoku. Každopádně to nejdůležitější - obrana, funguje. Dnešní zápas bych chtěl popsat touto písní - Don Diablo: Survive.“